9.3 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Izbori 2024.

[eTV] RIJEKE PRAVDE Kandidatkinja HSS-a Kristina Škoda Vajdić: Birajte promjene, učinimo Hrvatsku boljom i pravednijom!

Na listi koalicije Rijeke Pravde u IV. izbornoj jedinici, lista 13. redni broj 4. nalazi se članica Županijske skupštine Kristina Škoda Vajdić (HSS).

Ne propustite

Na listi koalicije Rijeke Pravde u IV. izbornoj jedinici, lista 13. redni broj 4. nalazi se članica Županijske skupštine Kristina Škoda Vajdić (HSS). Javnosti je poznata po svom djelovanju upravo u Županijskoj skupštini, brojnim idejama i inicijativama za razvoj županije, te posebno onih ranjivih skupina.

- Oglas -

– Prije svega, ja sam majka i supruga i to su mi najvažnije uloge u životu. Zadnjih 15-ak godina aktivna sam u društvenom životu županije kroz brojne udruge, a posljednjih 11 godina i politički kroz HSS. Bila sam općinska vijećnica, trenutno sam županijska vijećnica i prva predsjednica Županijske organizacije HSS-a – navodi Škoda Vajdić koja je, kako ističe, svoj politički rad usmjerila prije svega na dobrobit lokalne zajednice, ravnopravnosti žena i podrška ženama, mladima, osjetljivim skupinama u društvu, te, što posebno ističe, očuvanju vrijednosti iz Domovinskog rata.

Brojne inicijative HSS-a

Jedna od prvih inicijativa bila je gradnja spomenika braniteljima na Florijanskom trgu.

– Kao početak mog rada za javni interes istaknula bih projekt gradnje spomenika braniteljima iz Domovinskog rata u Koprivnici koji je izgrađen 2016. godine. Sama sam aktivno sudjelovala u navedenom projektu i na to sam ponosna. Nije bilo lako, ali to je najmanje što zaslužuju naši branitelji koji su dali svoje živote, zdravlje, mladost upravo za to da bi mi danas bolje živjeli. Iako vjerujem da Hrvatska nije danas zemlje kakvu su je oni sanjali – naglasila je Škoda Vajdić.

- Oglas -

Osim toga, zalagala se za izgradnju igrališta kod zgrade Srednje škole u Koprivnici koje je bitno ne samo za učenike Srednje i Obrtničke škole u Koprivnici, već i stanovnike Koprivnice koji će dobiti novo mjesto za rekreaciju u gradu.

– Također, tu je i izgradnja nove zgrade Srednje škole u Koprivnici koja je nužna za kvalitetnije obrazovanje naših učenika te provođenje jednosmjenske nastave, te kvalitetnijih organizacijskih i radnih uvjeta u školi – navodi.

škoda vajdić
Kristina Škoda Vajdić (HSS) // Foto: ePodravina

Na HSS-ov prijedlog u Koprivničko-križevačkoj županiji 2022. godine uvedena je, kaže, mjera sufinanciranja rane intervencije. Od tada do danas isplaćeno je ukupno 65 jednokratnih pomoći od oko 20.000 eura roditeljima djece kod kojih postoji rizik od razvojnih odstupanja s ciljem prevencije istih.

– I sama imam disleksiju i svjesna sam činjenice koliko je bitna rana prevencija za iskorištavanje punih potencijala svakog djeteta s teškoćama – priča nam Škoda Vajdić.

Samodostatnost u poljoprivredi

HSS se također zalagao za osnivanje Savjeta za socijalnu skrb koje je jedan od preduvjeta za donošenje Socijalnog plana koji je važan za socijalne usluge iz nadležnosti Županije. Zalagali su se i za povećanje plaća i materijalnih prava pomoćnika u nastavi. Smatraju da svi zaslužuju jednake uvjete kako bi bili ravnopravni članovi društva.

Naš kraj je poznat po poljoprivredi, kakva su očekivanja, problemi i u kojem smjeru u HSS-u misle da bi nacionalne politike trebale ići?

– Hrvatska ima samo nekoliko proizvoda u kojima imamo samodostatnu proizvodnju. Zadnjih nekoliko godina kada su nas pogodile različite krize postali smo i sami smo svjedoci činjenice koliko nam je bitna domaća proizvodnja i samodostatnost. Poljoprivredu muče problemi koje je nemoguće ukratko nabrojati pa ćemo se dotaknuti samo dijela problema. U Hrvatskoj smrznuto meso nema propisan rok trajanja. Zbog toga se iz dijela europskih zemalja uvozi meso starije od 6 mjeseci koje se tamo ne smije prodavati za ljudsku uporabu. Tržište je preplavljeno tim mesom i naši poljoprivrednici su prisiljeni prodavati svoju stoku po niskim cijenama. Glavni Odbor HSS-a prihvatio je kao dio programa HSS-a da će se i u Hrvatskoj propisati rok trajanja smrznutog mesa do šest mjeseci. To će pomoći našim poljoprivrednicima da stoka tj. meso koje proizvedu bude traženo na tržištu, a sigurno će se spriječiti i zdravstveni rizici i posljedice konzumiranja starog mesa često prepunog raznih aditiva. Hrvatski poljoprivrednici zaslužuju da mogu živjeti od vlastitog rada, a mi da konzumiramo domaću i kvalitetnu, zdravu hranu – ističe Škoda Vajdić.

Stanje u poljoprivredi svakako utječe i na demografiju, posebno u ruralni područjima.

Škoda Vajdić: Stvorimo državu kakvu je sanjao moj otac

– Svjesni smo činjenice da nam mladi danas masovno odlaze iz Hrvatske, a time i iz ruralnih prostora. Mislim da je najveći problem što mladi ne vjeruju u sustav. Moramo stvoriti državu vladavine prava u kojoj će korupcija biti svedena na minimum i to je prvi preduvjet da nam mladi ostaju u Hrvatskoj. Moramo stvoriti državu u kojoj će mladi imati osiguran posao bez stranačke iskaznice, u kojoj će od vlastitog rada moći kupiti stan, a ne da idu u dužničko ropstvo. Kao primjer dobre prakse navela bih našu općinu Molve u kojoj mladi žele ostati, a istodobno nema dovoljno nekretnina, te Općina u budućnosti planira gradnju stanova u kojim će mladi kroz najam otplaćivati nekretninu – navodi.

Kristina Škoda Vajdić poziva birače da izađu na izbore u što većem broju i da biraju one koji su svojim dosadašnjim radom, poštenjem i vlastitim primjerom pokazali da im je javni interes ispred privatnog.

– Pozivam sve one koji žele zajedno s nama stvarati državu kakvu je sanjao moj otac i njegovi suborci, u kojoj će mladi imati osiguran stan i posao bez stranačke iskaznice, u kojoj će poljoprivrednici moći živjeti od svog rada, a mi konzumirati zdravu hranu, u kojoj će žene biti ravnopravne u stvarnosti, a ne samo na papiru. U kojoj će se čuvati obitelj i tradicija, ali isto tako uvažavati različitosti koje svijet čine boljim i ljepšim mjestom. Vlast u kojoj izmijenite 30 bliskih suradnika zbog sumnje na korupciju sigurno nije dobra vlast stoga izađite na izbore i birajte promjene. Birajte koaliciju Rijeke Pravde, lista broj 13. kandidatkinja HSS-a broj 4.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
Prethodni članak
- Oglasni prostor -
- Advertisement -

Najnovije

Digitalno doba

FOTO/VIDEO Najbolje fotografije Ivana Brkića kroz 20 godina karijere privukle brojne znatiželjnike u Galeriju

Izložba fotografija Ivana Brkića, poznatog koprivničkog fotografa, otvorena je u Galeriji Koprivnica. Djelić njegova opusa, koji broji više od 700 tisuća fotografija, izložen je u...
- Advertisement -

Vezane vijesti

×