28.8 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
zelene putovnice

EU otvara granice za sve koji su se potpuno cijepili
E

Normalna putovanja unutar Europske unije trebala bi omogućiti i digitalna zelena putovnica. U Hrvatskoj bi se trebala početi koristiti za dva tjedna.

Ne propustite

Turistička sezona je na vratima. Svi koji su cijepljeni s dvije doze, i to cjepivima odobrenima u Europi, uskoro će moći bez ograničenja putovati u Europsku uniju. Iz kojih točno zemalja, znat će se do kraja tjedna, kada se napravi novi, ublaženi popis rizičnih zemalja, saznaje dnevnik.hr

Ova vijest svakako veseli sve one koji jedva čekaju putovanja, a ono što će sigurno trebati na tom putu jesu zelene putovnice.

Uz Tursku, Hrvati najviše uplaćuju aranžmane za Portugal, Marakeš i finski grad Rovaniemi

– Cijena aranžmana, naravno, ovisi o kvaliteti usluge i o sadržaju usluge. Od 3000 kuna nadalje, to je nekakav gabarit ako govorimo o city break aranžmanima. Ako govorimo o odmorima, možemo govoriti o 2500 kuna, 3000 kuna i više. Ne treba očekivati velika sniženja i popuste jer su svi partneri u nabavi itekako oštećeni pandemijom – navodi član Uprave turističke agencije Mislav Veselica.

To potvrđuje i predsjednik udruženja hrvatskih putničkih agencija Tomislav Fain. Broj bukiranja inozemnih putovanja povećao se, kaže, ali zanemarivo.

– Kad bismo sad uspoređivali s prošlom godinom, vjerojatno bi bilo da smo 100 % bolji nego što smo bili lani, ali prošla godina kada smo u ovo vrijeme bili praktički zatvoreni, naravno, nije usporediva. Moramo se uvijek vraćati na 2019. ili neku raniju godinu, kada smo ipak normalno živjeli, normalno putovali – objasnio je Fain.

Normalna putovanja unutar Europske unije trebala bi omogućiti i digitalna zelena putovnica. O njoj se pregovara na razini Europe.

– Dakle, radi se o potvrdi koja će uključivati one ljude koji su preboljeli, cijepljeni su ili testirani, a omogućit će im slobodu kretanja – rekao je premijer Andrej Plenković.

U Hrvatskoj bi se trebala početi koristiti za dva tjedna.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

INSPIRATIVNO I POUČNO

FOTO Koprivničku knjižnicu popunili ljubitelji TEDxKoprivnicaLibrary konferencije

Ove je subote koprivnička, ali i šira publika ponovno imala priliku upoznati zanimljive govornike i inspirirati se njihovim jedinstvenim...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×