24 C
Koprivnica
Utorak, 26. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Europski tjedan kretanja posvećen kvaliteti zraka
E

Ne propustite

080910-kreta-malaTema ovogodišnjeg Europskog tjedna kretanja je ‘Čist zrak za sve’. Kvaliteta zraka u gradovima najviše ovisi o emisijama CO2 i ostalih stakleničkih plinova koje najvećim dijelom proizvode industrija i promet. Stoga su dva načina poboljšanja ili održavanja visoke kvalitete zraka, a to su smanjenje emisija i intenzivno ozelenjivanje gradskih ulica i prometnica.
Grad Koprivnica sa svojim partnerima će stoga u ovom produženom tjednu, od 14. do 22. rujna promovirati oba načina održavanja visoke kvalitete zraka u našem gradu. U fokusu zanimanja biti će održavane zelene površine kao mjesta zabave i rekreacije djece i odraslih, kao i mogućnosti smanjenja štetnih emisija ograničavanjem automobilskog prometa i učinkovitijom potrošnjom energije u industriji i kućanstvima.
Kao ovogodišnji dobitnik Nagrade Europskog tjedna kretanja, Koprivnica je aktivni sudionik širenja mreže gradova održivog prometa koja će organizirati nekoliko zajedničkih aktivnosti već ove godine. Predstavnici uključenih gradova sudjelovat će 19. rujna u promociji programa ‘Zajedno na posao’ što ga u Zagrebu započinje UNDP, 20. rujna u rekreativnoj biciklističkoj vožnji okolicom Crikvenice, a 21. u koprivničkom biciklističkom maratonu ‘Joža Horvat’.
Svi gradovi mreže zajednički će provoditi akciju ‘Drvećem za čisti zrak’ u kojoj će tijekom jesenskih mjeseci posaditi stotine sadnica drveća uz svoje prometnice. Ova akcija biit će svečano predstavljena u subotu 20. rujna.
Susret partnera u ovogodišnjem Tjednu kretanja, svečano potpisivanje Povelje Europskog tjedna kretanja i predstavljanje ovogodišnjeg programa održat će se u ponedjeljak, 15. rujna u 12 sati u Gradskoj vijećnici, priopćeno je iz koprivničke gradske uprave.
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

EKSPLOZIJA IM PRETVORILA ŽIVOT U NOĆNU MORU

FOTO/VIDEO Dragica: Cijeli život sam stvarala taj dom, a sekunda je bila dovoljna da ostanemo bez njega

I četiri dana nakon stravične eksplozije plinske boce u kući obitelji Premec i Palčić, u Đelekovcu traju akcije čišćenja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti