4.9 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Rezultati poslovanja

Evo kako su lani poslovali poduzetnici u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu
E

Ne propustite

Top pet poduzetnika na području županije rangiranih prema ukupnom prihodu u 2014. godini su Podravka, Belupo, Danica te križevački KTC i Radnik.

Prema Fininim rezultatima poslovanja poduzetnika i obrtnika koji su u sustavu PDV-a s područja Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije, u 2014. godini poslovalo je 1434 poduzetnika koji su zapošljavali ukupno 15.389 radnika, što je za 0,6 posto više zaposlenih u odnosu na 2013. godinu.

Prošlu godinu, s dobiti je poslovalo 68,2 posto poduzetnika, dok je ostatak, njih 456, poslovnu godinu zaključilo s gubitkom.

Na području cijele županije, u Koprivnici je lani zabilježen najveći broj poduzetnika, njih 530, a samim time i najviše zaposlenih, odnosno 8209 zaposlenih.

Koprivnički poduzetnici u prošloj godini povećali su ukupne prihode u odnosu na prethodnu godinu za 0,8 posto. Isto tako, smanjili su ukupne rashode za 2,7 posto.

Ostvarili su 5,1 milijardu kuna prihoda čime s 53,9 posto sudjeluju u ukupnim prihodima županije koji su iznosili 9,4 milijarde kuna.

Križevci su ostvarili 2,7 milijardi kuna prihoda, a Đurđevac 544,5 milijuna kuna.

Izvor: FINA
Izvor: FINA

Top pet poduzetnika na području županije rangiranih prema ukupnom prihodu u 2014. godini su Podravka, Belupo, Danica te križevački KTC i Radnik. Zapošljavali su ukupno 5547 radnika, a u konsolidiranom rezultatu županije sudjelovali s 281 milijun kuna dobiti razdoblja.

Izvor: FINA
Izvor: FINA

Podravka je prošle godine imala 2983 zaposlenika i ukupni prihod od 1,9 milijardi kuna. KTC-ov prihod iznosio je 1,1 milijardu kuna, a zapošljavao je 863 radnika. Belupo je uz 841 zaposlenog ostvario 636 milijuna kuna ukupnih prihoda. Radnik je imao prihod od 383,2 milijuna kuna i 352 zaposlena. Danica je ostvarila 318,5 milijuna kuna prihoda i imala 508 zaposlenih.

Radnik je jedini poduzetnik koji je prošlu godinu završio s gubitkom razdoblja od 25,5 milijuna kuna.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

UZBUNE I SLAVLJA U HRVATSKOJ SAHARI

FOTO/VIDEO Anđela Lenhard Antolin predstavila svoju knjigu priča za najmlađe inspiriranu đurđevačkim posebnostima

Anđela Lenhard Antolin, poznata đurđevačka novinarka u Gradskoj je knjižnici predstavila svoju knjigu priča za djecu "Uzbune i slavlja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×