Dani Okusa hrvatske tradicije 

Evo koji lokalni restorani idućih 13 dana nude tradicionalna jela po akcijskim cijenama

Svaki će objekt u ponudi imati po dva menija od tri slijeda i to po cijenama već od 75 kuna po meniju, odnosno po 95 kn, 125 kn ili 195 kn.

11:16h
0
Pivnica Kraluš nalazi se na 11. mjestu najboljih restorana u središnjoj Hrvatskoj // foto: Podravka.hr

Hrvatska kuhinja bogata je i raznolika, a svi zaljubljenici prvenstveno u lokalnu gastronomiju od danas je mogu doživjeti u cijeloj njenoj punini i sjaju.

Od danas, 15. studenog do nedjelje 28. studenog traju nacionalni Dani okusa
hrvatske tradicije, izvijestili su iz Turističke zajednice Koprivničko-križevačke.

Promociju lokalne gastronomije zajednički organizira 11 županijskih turističkih zajednica u suradnji s lokalnim ugostiteljima, nosiocima standarda Okusi hrvatske tradicije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta.

Kristina Sočev // Foto: Marko Dedić

– Lokalna gastronomija sa svojim okusima i mirisima, kao dio kulture, baštine, običaja i
svakodnevnog života ljudi, sve se izraženije ističe kao nezaobilazna sastavnica turističke
ponude. Uz to, uživanje u hrani danas je sve značajniji motiv za putovanje, ali i bitan element ocjene ukupnog doživljaja i zadovoljstva gosta destinacijom. Polazeći od navedenih spoznaja, kroz nekoliko proteklih godina u partnerskom odnosu Turističkih zajednica županija i agencije DMK Vall 042 razvijan je projekt Okusi hrvatske tradicije u čiju se provedbu uključila i Turistička zajednica Koprivničko – križevačke županije kao nositelj svih aktivnosti za područje Koprivničko-križevačke županije – pojasnila je Kristina Sočev, pomoćnica direktora TZ-a.

Ljubitelji dobre hrane tako će u narednih 13 dana u više od 100 ugostiteljskih
objekata u Hrvatskoj moći uživati u lokalnim jelima spravljenim od tradicionalnih
namirnica i po tradicionalnim recepturama.

Svaki će objekt u ponudi imati po dva menija od tri slijeda i to po cijenama već od 75 kuna po meniju, odnosno po 95 kn, 125 kn ili 195 kn.

Popis svih restorana koji sudjeluju u manifestaciji može se naći na www.okusi.hr.

U Danima Okusa hrvatske tradicije sudjeluje pet restorana iz naše Županije, a to su Hotel Zlatan, Pivnica Kraluš, Izletište Sunčano selo u Jagnjedovcu, restoran Stari Grad u Đurđevcu i restoran Đurđevačka iža.