Turistička atrakcija

Evo kako bi mogao izgledati atraktivan Adrenalinski park na Križnici uz Dravu

09:30h
0
Idejno rješenje adrenalinskog parka // Foto: Pitomaca.hr

Projekt Adrenalinski zeleni park Križnica uključuje zonu sporta i rekreacije, kamp s bungalovima i šatorima, plažu, dječje i igralište i šetnice.

Prezentacija prostorno arhitektonskog projekta Adrenalinski zeleni park Križnica uz Dravu, održana je u prošloga tjedna u prostoru pitomačke općine.

Realizacija ovog rekreacijsko-turističkih sadržaja značajno bi se odrazila na gospodarski rast općine, a projekt predviđa i 30 novih radnih mjesta.

Autorski tim prezentirao je koncept projekta da se dio otoka Križnice pretvori u Adrenalinski zeleni park, a ovi pustolovni programi moći će se doživjeti na prekrasnim predjelima uz rijeku Dravu.

– Riječ o projektu koji se uklapa u krajolik, sa zanimljivim sadržajima. Sportski dio uključuje kupanje, odbojku, rukomet, nogomet na pijesku, adrenalinski park, šetnje, vožnju biciklom. Posebna je atrakcija veliki tobogan ili aquagun, koji bi imao dvije szate za spuštanje, a do njega bi se moglo doći i pomoću užeta  – rekao je Marinko Barčan, voditelj Odsjeka za društvene djelatnosti općine Pitomača.

Turistička atrakcija bungalovi sa zelenim krovom // Foto: Pitomaca.hr
Turistička atrakcija bungalovi sa zelenim krovom // Foto: Pitomaca.hr

Sve građevine za smještaj planirane su kao modularni montažni moderno dizajnirani drveni elementi, bungalovi sa zelenim krovom, što je ujedno i turistički atraktivno. Planirano je 10 bungalova s 30 plus 10 ležajeva.

Svi moduli podignuti su na stupove, a tip gradnje je sojenica, zbog plavljenja Drave. Takav sustav gradnje osigurava trajnost i korištenje sadržaja u svim vremenskim uvjetima.

Turistička destinacija Križnica i inače je prepoznatljiva je po specifičnom geografskom položaju, očuvanoj prirodi i skladnom suživotu čovjeka i prirode.

Projekt Adrenalinski zeleni park obuhvaća manji dio otoka Križnice, površine 21 hektra.

Park je predviđen za obiteljski i team-building turizam, a međunarodnoj atraktivnosti projekta doprinijet će i izgradnja graničnog prijelaza s Mađarskom, na sjevernom dijelu Križnice.

Projekt Adrenalinski zeleni park Križnica uključuje zonu sporta i rekreacije, kamp s bungalovima i šatorima, plažu, dječje i igralište i šetnice.

– Prvi korak je napravljen, a sada moramo tražiti dozvolu Hrvatskih voda za građanje, te ćemo projekt aplicirati na EU fondove i tražiti investitore, a sve s ciljem povećanja broja noćenja, pokretanja gospodarstva te popularizacije Križnice – zaključuje Barčan.

 

Prezentaciji su prisustvovali Željko Grgačić načelnik općine i predsjednik Turističke zajednice općine Pitomača, Marinko Barčan, Zlatko Novak tajnik Sportske zajednice općine Pitomača i Irena Bosnić, pročelnica Odjela za turizam Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici.

 

čitam...
Loading...