0.7 C
Koprivnica
Srijeda, 6. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Koprivničanci promoviraju stare zanate u Sultanatu Oman
K

Ne propustite

090129-stari-zanati-mČlanovi  koprivničke  udruge Stari zanati otputovali su u srijedu u Sultanat Oman, da bi predstavili Podravinu na Muscat festivalu. Sajamska priredba u glavnom gradu Muscatu traje mjesec dana, a Tihomir Želimorski i Mario Fluksi promovirat će naš kraj izradom novih proizvoda na tradicijski način.

– Na sajmu ću izrađivati drvene igračke kao što su autići, konjići te drvena hrvatska abeceda, napominje Želimorski.

Fluksi će  prezentirati  izradu lončarije za upotrebu u domaćinstvu, vrčeve, zdjele s podravskim motivima. Dvojica članova udruge, u Omanu ostaju čak 17 dana. Odlaze s rupijama u džepu, a tamo ih očekuju vrućine od 30 stupnjeva.

– Sajam obiđe oko 2 milijuna posjetitelja pa se nadamo i zaradi od prodaje suvenira, ali  i dobroj kulturnoj promociji Koprivnice i županije, napomenuo je Želimorski.

Obrtnici putuju na prijedlog Obrtničke komore županije, a uz suradnju Turističke zajednice županije. Troškove putovanja, smještaj i hranu financira hrvatska tvrtka SMS u Omanu, u suradnji sa Sultanatom.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Visok je 34 metra

FOTO Poznati toranj između Majurca i Križevaca odlazi u povijest, mještani ogorčeni: Ajmo stati uz čovjeka, što sve može učiniti ljudska pakost!

Sada već poznati toranj u dvorištu obiteljske kuće između Majurca i Križevaca koji putnicima na toj prometnici zbog svoje...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti