Petar Rikić vratio se s puta oko svijeta

07:18h
0
Petar Rikić

Nakon što je motociklom prošao put oko svijeta, 19-ogodišnji Petar Rikić vratio se kući. U Koprivnici mu je priređen doček, a dobrodošlicu su mladom avanturisti na Zrinskom trgu poželjeli njegovi prijatelji, bajkeri, obitelj, sugrađani i gradonačelnik Zvonimir Mršić. Petar Rikić je na put krenuo iz Vukovara 3. svibnja, a u pet mjeseci na Jamahi Teneri prošao je 40-ak tisuća kilometara.

– Prošao sam rutom od Hrvatske, preko Slovenije, Italije, Švicarske, Francuske, Španjolske, Portugala, zatim Kanadu, Japan, Južnu Koreju, Rusiju, Mongoliju, Kazahstan, Ukrajinu, Mađarsku i evo me konačno kod kuće, rekao je Petar Rikić.

Na putu su mu, kaže, najdraža bila sklapanja novih prijateljstava. Uživao je u vožnjama, posebno Mongolijom, a većih problema, osim nekoliko pokušaja krađa, na putu kroz Europu, Sjevernu Ameriku i Aziju nije imao. Kroz krajeve kojima je prolazio nailazio je na dobrodošlicu i veliko zanimanje, kako za motor, tako i zemlju iz koje dolazi, pa je ime Hrvatske pronio diljem svijeta. A usput je, kaže, zaradio tek dvije prometne kazne, u Kazahstanu i Rusiji. Otkrio je da već razmišlja o idućem putovanju te zaključio i naglasio: volim avanture!

izvor: Radio Koprivnica