Prezentacija zdrave hrane iz bakine kuhinje

11:44h
0

Prezentacija inicijative Jagnjedovečka legenda na kojoj će se govoriti o zdravoj hrani iz bakine kuhinje, uzgoju starih sorti u službi zdrave prehrane te očuvanju tradicije i etno turizma održat će se u petak, 27. veljače u 14 sati u Vatrogasnom domu u Jagnjedovcu.

Udruga žena Hrvatska ruža Jagnjedovec, provela je tijekom 2008 godine građansku inicijativu čiji je cilj bio obnova voćnih nasada starih sorti voća i uzgoj starih vrsta žitarica te njihovo uključivanje u suvremenu prehranu.

Jedna je pokusna parcela zasijana starom vrstom pšenice krupnik (pir, dinkel), gdje je posađeno 80 sadnica starih sorti 12 vrsta voća, a izdana je i brošura s tradicionalnim receptima za jela i pića na osnovi navedenih namirnica.

Udruga žena Hrvatska ruža posjetitelje očekuje uz velik izbor jela, slastica i pića po starim receptima.

– Pozivamo vas da nam se pridružite prigodom prezentacije rezultata inicijative koju je provela naša udruga u suradnji s ostalim mještanima Jagnjedovca i uz stručnu pomoć inž. poljoprivrede Vjekoslava Matijaška i fotografa Tomislava Turkovića, rekla je Helena Hećimović, voditeljica inicijative.

Inicijativa je provedena uz pomoć Regionalne zaklade za lokalni razvoj Zamah u sklopu modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.