13.2 C
Koprivnica
Subota, 30. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Prezentacija zdrave hrane iz bakine kuhinje
P

Ne propustite

Prezentacija inicijative Jagnjedovečka legenda na kojoj će se govoriti o zdravoj hrani iz bakine kuhinje, uzgoju starih sorti u službi zdrave prehrane te očuvanju tradicije i etno turizma održat će se u petak, 27. veljače u 14 sati u Vatrogasnom domu u Jagnjedovcu.

Udruga žena Hrvatska ruža Jagnjedovec, provela je tijekom 2008 godine građansku inicijativu čiji je cilj bio obnova voćnih nasada starih sorti voća i uzgoj starih vrsta žitarica te njihovo uključivanje u suvremenu prehranu.

Jedna je pokusna parcela zasijana starom vrstom pšenice krupnik (pir, dinkel), gdje je posađeno 80 sadnica starih sorti 12 vrsta voća, a izdana je i brošura s tradicionalnim receptima za jela i pića na osnovi navedenih namirnica.

Udruga žena Hrvatska ruža posjetitelje očekuje uz velik izbor jela, slastica i pića po starim receptima.

– Pozivamo vas da nam se pridružite prigodom prezentacije rezultata inicijative koju je provela naša udruga u suradnji s ostalim mještanima Jagnjedovca i uz stručnu pomoć inž. poljoprivrede Vjekoslava Matijaška i fotografa Tomislava Turkovića, rekla je Helena Hećimović, voditeljica inicijative.

Inicijativa je provedena uz pomoć Regionalne zaklade za lokalni razvoj Zamah u sklopu modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Velika čast

Predsjednik Milanović odlikovao Policijsku postaju Križevci Redom Nikole Šubića Zrinskog, Mario Požgaj i Željko Šalamon primili Spomenicu domovinske zahvalnosti

Policijska postaja Križevci odlikovana je Redom Nikole Šubića Zrinskog za iskazano junaštvo njezinih pripadnika u Domovinskom ratu. Također, policijski službenici...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti