10.1 C
Koprivnica
Petak, 23. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Tko će nakon Đurđevca biti hrvatska destinacija izvrsnosti?
T

Ne propustite

090429-djurdjevac-mHrvatska turistička zajednica predstavila je u srijedu u Đurđevcu destinacije koje su ušle u uži izbor za Europsku destinaciju izvrsnosti za 2008/2009. godinu. Nacionalni pobjednik za prošlu sezonu bio je Đurđevac, pa je stoga predstavljanje kandidata održano u tom podravskom gradu.

Ovogodišnja tema bila je Turizam i zaštićena područja, a u uži izboru ušli su, i u Đurđevcu predstavljeni, Nacionalni park Sjeverni Velebit, Park-šuma i dvorac Trakošćan te parkovi prirode Papuk, Učka i Lastovsko otočje.

Akciju provodi Hrvatska turistička zajednica prema akcijskom planu potvrđenom od Europske komisije. Povjerenstvo Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice obišlo je kandidate i ocijenilo ih prema općim uvjetima Europske komisije i nacionalnim kriterijima. Od ukupno 19 kandidata, povjerenstvo je napravilo odabir 10 destinacija zaštićenih područja od kojih je u uži izbor ušlo pet kandidata, a za nekoliko dana proglasit će i pobjednika ove sezone.

Izbor za Europske destinacije izvrsnosti obavlja se od 2005. godine kao pilot-projekt u zemljama članicama Europske unije, a pridruženi su i Hrvatska i Turska. Svaka država ima svojeg nacionalnog pobjednika. Ovim se projektom nastoji promicati europski turizam kao i turizam pojedinih zemalja i regija, nagrađenih destinacija te tako ohrabriti i druge da prihvate modele održivog razvoja turizma.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dobio 20.000 eura

Vojnik iz Križevaca tužio državu: “Naradio sam se prekovremeno, sad želim da mi sve to platite”

Gotovo 20.000 eura i popriličan iznos kamata koštat će porezne obveznike tužba jednog vojnika iz Križevaca protiv države, to...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×