Voditeljice Jumpa usavršavale se u Londonu

08:30h
0
velika fun  jump

fun-080819-jumpVoditeljice Plesnog studija JUMP vratile su se s šestodnevnog plesnog usavršavanja u Londonu. Posjetile su i ostvarile kontakte s tri plesna centra, od kojih je „Pineapple“ najpoznatiji i najstariji takve vrste u Europi. Otvoren je još 1979. godine, a posjeduje 12 dvorana u kojima se održava pedesetak vrsta plesnih izričaja. Od salse, suvremenog plesa, hip hopa, jazz dance-a do argentinskog tanga i baleta.
Na seminarima Language of Dance i Newington dance studija koprivničke voditeljice imale su prilike vidjeti i upoznati rad londonskih voditelja suvremenog plesa i Graham tehnike te tehnike improvizacije i pokreta u sklopu scenskog stvaralaštva koje kombinira metode koje su na našim područjima relativno nove.
Prisustvovale su i završnoj produkciji plesača i koreografa ‘Newington dance’ kompanije, te svjetski poznate skupine „Stomp“ koja kombinira pokret i ritam koji proizvode koristeči razne predmete iz svakodnevnog života (metle, poklopce, galone za vodu).
Kako su voditeljica jazz dance tehnike, Fleur Murray (na slici, s voditeljicama Jump-a) te voditelji u Newington dance studiju izrazili želju za daljnom suradnjom, možda će sljedeće godine plesači i voditeljice u Jump-u imati prilike uzvratiti gostoprimstvo organizacijom plesnih seminara u Koprivnici. Ovim putem, voditeljice zahvaljuju svima koji su podržali ova dragocijena iskustva edukacije te se pripremaju za sljedeću plesnu sezonu, koja počinje u rujnu, stoji u priopćenju Kulturno-umjetničkog centra i Plesnog studija Jump.
{rokbox}images/stories/fun/velika-fun-080819-jump.jpg{/rokbox}