12.1 C
Koprivnica
Srijeda, 12. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Voditeljice Jumpa usavršavale se u Londonu
V

Ne propustite

fun-080819-jumpVoditeljice Plesnog studija JUMP vratile su se s šestodnevnog plesnog usavršavanja u Londonu. Posjetile su i ostvarile kontakte s tri plesna centra, od kojih je „Pineapple“ najpoznatiji i najstariji takve vrste u Europi. Otvoren je još 1979. godine, a posjeduje 12 dvorana u kojima se održava pedesetak vrsta plesnih izričaja. Od salse, suvremenog plesa, hip hopa, jazz dance-a do argentinskog tanga i baleta.
Na seminarima Language of Dance i Newington dance studija koprivničke voditeljice imale su prilike vidjeti i upoznati rad londonskih voditelja suvremenog plesa i Graham tehnike te tehnike improvizacije i pokreta u sklopu scenskog stvaralaštva koje kombinira metode koje su na našim područjima relativno nove.
Prisustvovale su i završnoj produkciji plesača i koreografa ‘Newington dance’ kompanije, te svjetski poznate skupine „Stomp“ koja kombinira pokret i ritam koji proizvode koristeči razne predmete iz svakodnevnog života (metle, poklopce, galone za vodu).
Kako su voditeljica jazz dance tehnike, Fleur Murray (na slici, s voditeljicama Jump-a) te voditelji u Newington dance studiju izrazili želju za daljnom suradnjom, možda će sljedeće godine plesači i voditeljice u Jump-u imati prilike uzvratiti gostoprimstvo organizacijom plesnih seminara u Koprivnici. Ovim putem, voditeljice zahvaljuju svima koji su podržali ova dragocijena iskustva edukacije te se pripremaju za sljedeću plesnu sezonu, koja počinje u rujnu, stoji u priopćenju Kulturno-umjetničkog centra i Plesnog studija Jump.
{rokbox}images/stories/fun/velika-fun-080819-jump.jpg{/rokbox}

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Simbolične kazne

Poznati detalji sukoba na benzinskoj u Koprivnici, dečko s Lenišća zakačio se s dva Brazilca, evo zašto…

Bilo je dosta napeto u "gluho" doba noći u listopadu na benzinskoj postaji u Kolodvorskoj u Koprivnici. Naime, oko...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×