14.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

06.05.2009 tko je pušio,taj je popušio!¨!
0

Ne propustite

06-05.2009 dan je kad stupa na snagu novi zakon o ogranićavanju duhanskih proizvoda .Svi ugostitelji se potajno nadaju da će vlada popustiti i odgoditi zakon,ali vlada je neumoljiva.Sve bi to bilo vjerovatno u redu i taj zakon bi se mogel sprovesti,ali zaboravili su jednu sitnicu koja je nažalost istinita,a to je da smo na Balkanu!Sad će mi se netko vjerovatno sjetit majke,ali nažalost to je totalna istina što se možete i sami uvjeriti u samom centru Koprivnice.

Inaće bil sam naki dan
na državnom inspektoratu da se malo raspitam o sprovođenju tog zakona,način na koji će postupat inspektori,ali kolko sam se mogel uvjeriti oni su i sami poprilično zbunjeni i imaju dosta problema s napucima koje su dobili.
Konkretno mene muči sljedeća stvar:dođe netko u kafić i zapali cigaretu,ja ga lijepo zamolim da ugasi,a dotični me odj…Kaj sad da konobar napravi,da zove policiju?Osobnu iskaznicu ga nemaš pravo tražiti,a nesmiješ ga ni zadržavati jernisi službena osoba(policajac)Ako svi ugostitelji u hrvatskoj počnu nazivati policiju zbog pušenja oni neće moči ništa drugo raditi,a konkretno mislim da akoi uhvate nekog na licu mjesta stvar će na sudu pasti upravo zbog tih rupa u zakonu.Molim sve da komentiraju i da daju neki pametan prijedlog,pogotovo vlasnici kafića.Da se razumijemo,ja sam za taj zakon ali ne na ovaj način na koji jepostavljen.Ipak bi tu trebalo malo više demokracije pa nek mi vlasnici kafića odlučimo hočemo li kafić za pušaće ili nepušaće,a isto tako nek se gosti odluće sami u koje će lokale zalaziti!
Ujedno pozivam hrabrog nepušaća nek investira svoje novce u lokal za nepušaće pa ćemo vidjet kak bude dugo preživjel!
A što se tiće naše vlade prvo nek ukine subvencije za proizvodnju duhana i
neka zabrani proizvodnju cigareta,a onda neka krene dalje!
I ovak i onak država nam je u banani i nema love niotkud,a naš dragi Ivo S. nije
niti svjestan kaj si bu napravil s tim zakonom jer činjenica je da će se trideset
posto lokala zatvoriti,a isto tak će onima koji ostanu radit pasti promet i to
poprilično!
I još jedna sitnica!Mi na kontinentu smo jeb..ježa jer ko ti bude pušil vani na
-20,dok u dalmaciji možeš lijepo veći dio godine sjedet na terasi i pit kavu!
Dakle ivo opet si buš sačuval glasove u Dalmaciji jer najeb… budemo mi na kontinentu kao i obično jer smo i inače u nepovlaštenom položaju!
Meni su jednostavno nejasni dvosruki kriteriji po kojima se radi-ja u svom kafiču moram imati posebni wc za muške s predprostorom,posebni wc za žene sa predprostorom,wc za osoblje s predprostorom dok večina kafića na jadranu ima terasu sa dvjesto sjedečih mjesta a za sve njih i osoblje samo jedan čućavaci to u komatoznom stanju.Ovo sve kaj sam napisal nije izmišljotina jer sam se na puno mjesta uvjeril da je to tak!
DAKLE PODRAVCI,ZAGORCI,PRIGORCI,SLAVONCI I OSTALI KONTINENTALCI POPUŠIT ĆEMO
KUR…UGLAVNOM MI!  

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Uživali u plesnim izvedbama

FOTO/VIDEO Veselo je na plesnom spektaklu u Virju koji je okupio 800 natjecatelja iz cijelog svijeta

Ovog vikenda u Virju se održao pravi plesni spektakl! Naime, Virje je domaćin velikog međunarodnog plesnog natjecanja Croatian trophy te...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×