Saga oko doma

20:12h
0

ova pričica oko doma za stare i nemoćne me nagnala da napišem komentar na način na koji to javnost i mediji dosad nisu precipirali. evo nekoliko pogleda na stvar:

1. izbori su prošli, i pobjednik se zna. logično je da si on sam stvara tim ljudi s kojima će raditi i u koje ima povjerenja. zašto bi ravnatelj županijske ustanove bio čovjek koji je župana u kampanji pljuvao i osporavao njegov rad. pa županija u dom godišnje daje nekoliko milijuna kuna, stoga je logično da je vodi čovjek od najvećeg njegovog povjerenja.

2. županija je osnivač doma, a županijska skupština imenuje upravno vijeće ustanove. aktualno (ovo pod ostavkama) upravno vijeće izabrano je u starom mandatu, pa nema logike da ono donosi tako ključne odluke kao što je izbor ravnatelja. bilo bi to isto kao kad bi poglavarstvo nakon raspuštanja skupštine donijelo odluke koje bi županiju teretile za milijune.

3. na natječaj za ravnatelja se javilo još nekoliko kandidata. koliko je prema njima bilo pravedno to što je SDP odragzirao prosvjede za izbor ledinskog? da li je to bilo u skladu s neovisnim radom upravnog vijeća ili je odluka trebala biti donesena pod pritiskom rulje. zašto nitko u cijeloj priči ne spominje njihova prava i šansu na takvoj navijački pripremljenoj sjednici. to me fakat podsjeća na suđenja iz nekih partizanskih filmova.

4. zašto se sad ledo skrio bakicama pod suknju. da je faca došao bi sam pred župana i dao ostavku, jer zna se da pobjednik slaže svoj tim za upravljanje.

5. koren ledinskom i dalje garantira radno mjesto u domu, što je i više nego fer. neće mu ugroziti egzistenciju, a stanari će i dalje moći uživati u njegovim ludarijama (zerp, maškare i sl) za što je najbolji, a ni plaća mu vjerojatno neće biti mnogo manja. dakle čega se to ledu u stvari plaši, koja je pozadina javnog prolijevanja suza?

6. i tko veli da novo upravno vijeća nakon što usporedi kandidature neće ledoja ponovo izabrati za ravnatelja.

7. i koje li je to licemjerje sad s prosvjedima – pa zna se da kad je taj isti SDP došao na vlast u koprivnici 2001. da su tražili ostavke svih pročelnika, a da ne govorimo o slučaju kad je iz poglavarstva u pola mandata protjerana trudna žena. i nagradno pitanje? koliko ih je (stare garde) danas tamo.