Akcija “350” protiv klimatskih promjena ove subote na Zrinskome trgu

12:17h
0
091019-350

U subotu 24. listopada u 11,00 sati održat će se na Zrinskom trgu akcija protiv klimatskih promjena kojom se Grad Koprivnica priključuje svjetskom obilježavanju Dana Ujedinjenih naroda. Akciju je odobrilo Gradsko vijeće Grada Koprivnice.


Akcija se provodi u znaku broja 350 koji označava poželjnu količinu plina ugljičnog dioksida u zraku. Okupljeni građani oblikovat će brojku 350 te će taj čin biti zabilježen fotoaparatom. Fotografija će zajedno s tisućama nastalih na sličan način u oko 160 zemalja širom svijeta biti upućena sudionicima Konferencije UN o klimatskim promjenama u Kopenhagenu u prosincu ove godine. Cilj je ukazati na zabrinutost cjelokupnog svjetskog stanovništva zbog rastućih problema izazvanih klimatskim promjenama i na taj način djelovati na sudionike konferencije u Kopenhagenu koji mogu svojim odlukama i brzim djelovanjem utjecati na poboljšanje sadašnjeg stanja koje ugrožava opstanak planete.

Preko tisuću školaraca formiralo je '350' prošlog tjedna na MaldivimaPokretu 350 pridružili su se vodeći svjetski znanstvenici, sportaši, umjetnici, vjerski vođe i članovi najutjecajnijih okolišnih organizacija u svijetu, a Koprivnica je uz Zagreb jedini grad u Hrvatskoj koji se pridružuje ovoj svjetskoj inicijativi.

Poželjno je da sudionici akcije u Koprivnici na Zrinski trg dođu biciklom, dajući i na taj način doprinos smanjenju emisije CO2. Bicikli će osim toga činiti i dio simbola akcije.

Više informacija o akciji može se pronaći na www.350.org.

 

čitam...