Farmaceuti u četvrtak gostuju u Norveškoj

20:49h
0

090723-slaven-mNorveški prvoligaš Tromsö bit će suparnik Farmaceuta u 3. pretkolu Europske lige. Prva utakmica na rasporedu je u četvrtak, 30. srpnja s početkom u 19 sati u Norveškoj, a TV-prijenosa neće biti. Igrači Slavena Belupa prema sjeveru Europe putuju u srijedu, posebnim letom iz Zagreba.

Trener Milivoj Bračun ne može računati na ozlijeđene igrače Marija Bilena i Matiju Poredskog. Bilen je stradao u prvenstvenom susretu sa Zagrebom, pukla mu je nosna kost i oporavljat će se oko mjesec dana, kao i Poredski zbog ozljede gležnja. Očekuje se da će Bilena u početnom sastavu zamijeniti Nikola Šafarić.

Slaven Belupo je na putu do 3. pretkola izbacio maltešku Birkirkaru (1:0 u Koprivnici, 0:0 na Malti) i makedonski Milano (4:0 u Kumanovu, 8:2 kod kuće) i s velikim samopouzdanjem očekuje sraz s Norvežanima. Tromsö se u natjecanje uključio u 2. pretkolu, gdje je bio bolji od Dinama iz Minska (0:0 u Bjelorusiji, 4:1 u uzvratu).

U odnosu na utakmicu sa Zagrebom, u sastav koprivničke momčadi vraća se napadač Aljoša Vojnović, pa se očekuje da će Slaven Belupo nastupiti u sastavu: Rodić – Purić, Csizmadia, Rogulj, Maras – Posavec, Poldrugač, Šafarić – Jurić, Vručina, Vojnović.

– Očekuje nas vrlo agresivna momčad, i tome ćemo se morati prilagoditi. Tehnički smo jači od njih, ali moramo im parirati i agresivnošću, kako bismo ostvarili pozitivan rezultat u Norveškoj – rekao je Slavenov trener Bračun.