15.1 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
pomoć do 30 tisuća kuna

Ferdinandovac pomogao riješiti stanovanje trima obiteljima, a i ove godine nastavljaju s istom demografskom mjerom
F

Ova je praksa sve češće viđena i u većim mjestima, svatko izdvoji iz proračuna koliko može, a sve kako bi se riješilo stambeno pitanje svojih stanovnika.

Ne propustite

Općina Ferdinandovac koju vodi Vjekoslav Maletić još je prošle godine pokrenula pomoć mladim obiteljima kako bi ih potaknula na život u svom lijepom selu. Općina je iz proračuna izdvajala 30 tisuća kuna za kupnju stambenog objekta i 20 tisuća kuna za renovaciju postojećeg. 

Istu praksu nastavili su i ove godine, a u netom objavljeni Javni poziv uključili su i mlade osobe, odnosno jednu osobu, ukoliko je situacija takva.

– Prošle godine tri obitelji iskoristile su našu pomoć, jedno je bila kupnja kuće, dok su se dvije pomoći odnosile na adaptaciju postojećih. I dalje kupnju kuće subvencioniramo s 30 tisuća kuna, a renovaciju s 20 tisuća kuna. Sve kako bi zadržali mlade u selu, kako bi se netko možda odlučio na povratak u Ferdinandovac. Dodali smo kako subvenciju može iskoristiti i mlada osoba, ne mora biti nužno par. Mislili smo na situaciju ako netko ostane sam, ili se poželi sam doseliti u naše selo – rekao nam je načelnik Maletić predstavljajući demografsku mjeru svoje općine.

Ova je praksa sve češće viđena i u većim mjestima, svatko izdvoji iz proračuna koliko može, a sve kako bi se riješilo stambeno pitanje svojih stanovnika.

Ukoliko ste zainteresirani za kupnju stambenog objekta, obrasci koje morate ispuniti su OVDJE. S druge strane, ako vas zanima renovacija postojećeg objekta, vama važni obrasci nalaze se OVDJE.

Spomenimo kako Općina od vas traži, ukoliko iskoristite njihovu pomoć, da živite na području Ferdinandovca najmanje 10 godina. Za sve dodatne informacije i pitanja možete doći u općinske prostorije, nazvati 048 817 013 ili poslati e-mail na adresu opcina.ferdinandovac1@kc.t-com.hr.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

4 NL BJ-KC-VT

Mladost i Podravac u derbiju susjeda na tablici, Molve traže oporavak nakon “šestice” protiv jakih Cvetkovčana

U 20. kolu 4. nogometne lige čekaju nas dva županijska derbija. Prvi se igra u subotu u Molvama protiv Mladosti...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×