12.1 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Festival Granje od petka do nedjelje u Križevcima
F

Ne propustite

Festival Granje (eng. Fresh Wood Scultpures) nastao je iz ideje križevačkog akademskog kipara Igora Brkića kao jedinstven način izrade skulptura u Hrvatskoj, u suradnji sa udrugom K.V.A.R.K. i Skaville te Turističkom zajednicom grada Križevaca s ciljem širenja kulturne i turističke ponude grada Križevaca.

Festival prezentira ručne radove rađene od granja koji će kasnije služiti u svrhu stvaranja prvog mobilnog zološkog vrta od granja koji će ukrašavati gradske parkove i time pridavati dodatnu atrakciju u okoliš.

Ova zanimljiva priredba održat će se od petka do nedjelje u bivšoj križevačkoj vojarni te u Klubu kulture.

Sudionici festivala su Nikola Faller (akademski kipar iz Osijeka), Dejan Kljun (akademski kipar iz Rijeke), Drago Stojaković (akademski kipar iz Osijeka), Dragutin Ciglar Lao (keramičar i kipar iz Koprivnice) te Igor Brkić (akademski kipar iz Križevaca).

Pokrovitelji festivala su Grad Križevci, Koprivničko-križevačka županija, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Turistička zajednica grada Križevaca, Restoran Vojarna i Srednja škola „Ivan Seljanec” Križevci.

PROGRAM:
Petak – 06.09.2013.
13.00 – Otvaranje festivala, početak izrade skulptura, otvoreno za posjetitelje, prostor bivše vojarne u Križevcima

Subota – 07.09.2013.
10.00 – Izrada skulptura, otvoreno za posjetitelje, prostor bivše vojarne u Križevcima

Nedjelja – 08.09.2013.
10.00 – Izrada skulptura
16.30 – Svečano zatvaranje festivala i predstavljanje radova, glazbeni gosti: Visoki Tlak, prostor bivše vojarne u Križevcima
20.00 – Koncert „ZOO Bez Granica”, glazbeni gosti: Visoki Tlak, prostor Kluba kulture u Križevcima

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Umjetnik i tribun

[eTV] Avangardni umjetnik i osobenjak Korošec: Ljudi su bez glava, vesele se i feštaju, a mi tonemo

Sretan (77) rođendan našem osebujnom umjetniku i boemu, pučkom tribunu i pomalo filozofu, Koprivničancu Željku Korošecu! Gotovo da i...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×