28.8 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Festivalsko proljeće Ludens Teatra
F

Ne propustite

Ludens teatar s predstavom “39 stepenica”, nastalom prema romanu Johna Buchana i ekranizaciji Alfreda Hitchcocka, u režiji Franke Perković i koprodukciji Kazališta Virovitica i Hrvatskog kazališta Pečuh, polako ali sigurno osvaja hrvatski kazališni prostor te ovog proljeća sudjeluje na čak tri festivala.

Predstava koja je premijeru imala u studenom 2010. festivalsku je turneju otvorila gostovanjem na 4. Glumačkom festivalu u Krapini, te su je imali priliku pogledati ljubitelji kazališta na sjeverozapadu Hrvatske. Potom će se, sudjelujuću na 18. festivalu glumca u Vinkovcima i izvedbom predstave u službenoj konkurenciji, predstaviti i publici na istoku države. Za kraj festivalskog proljeća, “39 stepenica” uvršteno je u službenu konkurenciju 35. Dana satire, Satiričkog kazališta Kerempuh.

Priča je to o mladom Richardu Hannayu koji tragom špijuna koji su u njegovu stanu ubili ženu odlazi iz Londona u Škotsku kako bi ih pronašao. Policija ga sumnjiči za ubojstvo, špijuni su mu za petama. U vlaku, dok bježi, zatraži pomoć djevojke Pamele. Prateći romanesknu i filmsku priču, scenom juri imaginarni vlak, junaci riskiraju život na mostu, a ne izostaje ni prava filmska jurnjava automobilima, dakle, svi elementi pravog krimića – uz nezaobilaznu ljubavnu priču – i dalje su tu. Redateljica predstave je Franka Perković, scenograf Ivo Knezović, kostimografkinja je Zsuzsu Tresz, a suradnik za scenski pokret Pravdan Devlahović. Četvero glumaca koji će ispričati nevjerojatnu filmsku priču su Jelena Hadži – Manev, Filip Juričić, Goran Koši i Mladen Kovačić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

INSPIRATIVNO I POUČNO

FOTO Koprivničku knjižnicu popunili ljubitelji TEDxKoprivnicaLibrary konferencije

Ove je subote koprivnička, ali i šira publika ponovno imala priliku upoznati zanimljive govornike i inspirirati se njihovim jedinstvenim...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×