hrvanje

Filip Verčević odhrvao do naslova prvaka Hrvatske, mlada ekipa Podravke u Slovačkoj skupljala vrijedno iskustvo

Nikola Golubović Matan nastupom u kategoriji do 33 kilograma zabilježio je dva poraza te je ostao bez plasmana. Do plasmana nije došao ni Aryan Das u kategoriji do 35 kilograma kao ni Noa Ljubić u kategoiji do 36 kilograma.

08:57h
0
Foto: HK Podravka

U nedjelju u varaždinskoj dvorani Graberje održano je Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore (U23). Hrvački klub Podravka pod vodstvom trenera Ivana Lončarića na natjecanju se predstavio sa trojicom hrvača.


Filip Verčević u kategoriji je do 63 kilograma osvojio naslov prvaka Hrvatske, dok je Domagoj Džanko u kategoriji do 60 kilograma osvojio srebrno odličje. Nažalost do medalje nije uspio doći i treći natjecatelj Podravke Alen Nogić koji je nastupio u kategoriji do 72 kilograma. Alen je na kraju završio na četvrtom mjestu. U ukupnom poretku ekipa, Podravka je sa dvije medalje zauzela odlično 4. mjesto.

Nešto sjevernije na kontinentu šesteročlana ekipa Podravke predvođena trenerima Sašom Šprem i Vedranom Blažeković u petak i subotu boravila je u Slovačkoj, gradu Nesvady na jakom Međunarodnom turniru Ladoborec CUP za uzraste početnika te mlađih i starijih dječaka.

U doista žestokoj konkurenciji u kojoj se okupilo preko dvjestotinjak hrvača iz Poljske, Češke, Mađarske, Ukrajine, BiH, Rumunjske, Moldavije, Srbije, Slovačke i Hrvatske do medalje i to srebrnog sjaja došao je jedino Dorijan Popijač nastupom u kategoriji do 40 kilograma. Nikola Golubović Matan nastupom u kategoriji do 33 kilograma zabilježio je dva poraza te je ostao bez plasmana. Do plasmana nije došao ni Aryan Das u kategoriji do 35 kilograma kao ni Noa Ljubić u kategoiji do 36 kilograma.

Foto: HK Podravka

Rafael Ritoša u kategoriji do 28 kilograma i Dorian Ružić u kategoriji do 26 kilograma na natjecanju imali su jednu borbu koju su izgubili, a kako njihovi protivnici nisu se plasirali u finale njima je bilo onemogučeno daljnje natjecanje kroz repasaž. Hrvački klub Podravka na ovo natjecanje odlučio se nastupiti sa pomlađenom ekipom, ekipom natjecatelja koja iza sebe ima tek jedno ili dva službena natjecanja pa je rezultat bio i očekivan, no kvaliteta i konkurencija u kojoj su se natjecali biti će od velike koristi za nadolazeća natjecanja.

čitam...