17.6 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Filip Vusić i Alen Fodor nastupaju na Europskom prvenstvu u Bugarskoj
F

Ne propustite

Nakon mukotrpnih priprema koje su održane na već dobro znanim lokacijama (Cerju i Varaždinu) te kontrolnih turnira u Mađarskoj i Rumunjskoj, došlo je i vrijeme za nešto veći zalogaj. Naime, hrvatska hrvačka kadetska reprezentativna vrsta kreće u četvrtak u prijepodnevnim satima na Prvenstvo Europe za kadete koje će se održati u bugarskom gradu Samokov od 6. do 11. svibnja.

Na put kreće sedam reprezentativaca među kojima su svoje mjesto našla i dva člana Hrvačkoga kluba Podravka, Filip Vusić koji će nastupiti do 54 kilograma te Alen Fodor u kategoriji do 58 kilograma.

Na ovom natjecanju je trebao nastupiti i Filip Frankol u kategoriji do 50 kilograma, no zbog manjeg operativnog zahvata koljena prepustio je svoje mjesto svojem reprezentativnom kolegi.

Službeni program naše reprezentacije počinje u petak službenim vaganjem i liječničkom kontrolom za kategorije 42-50-58-69-85 kg. U kategoriji do 58 kilograma nastupiti će Podravkin hrvač Alen Fodor, a natjecanje za njega je predviđeno u subotu.

Kvalifikacijske i eliminacijske borbe te borbe repasaža do borbi za treće mjesto na rasporedu su u vremenu od 10.00 do 15.00 sati, dok će se finalne borbe održati od 18.00 do 20.00 sati. Službeno vaganje i liječnička kontrola za kategorije 46-54-63-76-100 kg također su u subotu od 16.00 do 17.45 sati.

U nedjelju (11.05) na strunjaču izlazi Filip Vusić, nastupom u kategoriji do 54 kilograma. Natjecanje za njega također započinje u 10.00 sati istim programom kao i za kategorije dan ranije.

Iz HK Podravka su zahvalili ravnatelju Gimnazije „Fran Galović” Vjekoslavu Robotiću te ravnatelju Obrtničke škole Koprivnica Ratku Ljubiću koji su hrvačima omogućili odlazak sve ove pripreme i kontrolna natjecanja koja su predhodila ovogodišnjem prvom velikom testu na kojem će braniti boje Hrvatske, grada Koprivnice ali isto tako i svog matičnog kluba, Podravke. Također zahvalu upućuju i svim profesorima hrvača iz spomenutih škola što su ih pripremili i omogućili im neometano izvršavanje obveza u sklopu hrvatske reprezentacije.

Naravno zahvala se upućuje i financijskoj potpori Grada odnosno Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice, glavnog sponzora kluba Podravke i Inducte te više malih sponzora bez kojih spomenute akcije ne bi bile moguće.

Za reprezentaciju Hrvatske nastupit će David Borecki iz Sesvetskog Kraljevca u kategoriji do 50 kg, Filip Vusić iz Podravke u kategoriji do 54 kg, Alen Fodor iz Podravke u kategoriji do 58 kg, Nenad Jotanović iz Zagreba u kategoriji do 63 kg, Antonio Kamenjašević iz Metalca u kategoriji 69 kg, Tomislav Majić iz Sesveta u kategoriji do 76 kg te Stipo Kopljar iz Sesvetskog Kraljevca u kategoriji do 85 kg.

Ovo natjecanje je ujedno i prvi korak kvalificiranja na OI mladih koje će se održati u kinenskom gradu Nanjing od 25. do 27. kolovoza 2014. Odlazak na navedenu manifestaciju osigurat će si prvih šest hrvača u svakoj kategoriji.

Potpora iz Hrvatske kreće u noći četvrtak na petak i bodrit će naše hrvače za sve nas koji nismo u mogućnosti otići tamo i biti uz njih. Iz kluba su svima poželjeli što više sreće te da se isplati uloženi trud i poluči što bolji rezultat, kako pojedinačno tako i ekipno.

Ovom akcijom ujedno je krenula i finalna regulacija tjelesne težine. Dečki su se itekako prihvatili ”posla” što se može vidjeti i iz priložene fotografije.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Zlatni savjeti

Ovo je najbolje vrijeme za zalijevanje vrta ljeti, mnogi su iznenađeni

Budući da su temperature visoke, važno je znati kako pravilno brinuti o sadnicama kako ne bi uvenule. Zalijevanje vrta...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×