projekcija

Film Slijedi koprivničke redateljice Karle Lulić predstavljen na Pulskom filmskom festivalu

Priča filma apokaliptična je i govori o nestašici vode. A danas je ispao gotovo proročanski s obzirom na današnji Zagreb koji je doživio potres i pandemiju koja šokira svijet, izjavila je Karla Lulić.

13:16h
0
Foto: Grad Koprivnica

Kratkometražni film “Slijedi…” redateljice, scenaristice i producentice te predsjednice Udruge Dobar Film iz Koprivnice Karle Lulić, prikazan je 30. kolovoza u Pulskoj Areni na 67. Pulskom filmskom festivalu. Sufinanciran je sredstvima Grada Koprivnice i GKP Komunalac d.o.o.

Rad na filmu započeo je 2018. godine. Priča filma apokaliptična je i govori o nestašici vode. A danas je ispao gotovo proročanski s obzirom na današnji Zagreb koji je doživio potres i pandemiju koja šokira svijet, izjavila je Karla Lulić. Film, kaže, odražava našu stvarnost, izoliranost i strah od drugog, usamljenost i postavlja pitanje, što nas zapravo čini ljudima u ekstremnim uvjetima pukog preživljavanja.

– Ovom prilikom zahvaljujem se publici koja je uživala gledajući film u jednakoj mjeri u kojoj smo mi uživali raditi na njemu, zahvaljujem se Pulskom filmskom festivalu na prilici prikazivanja našeg filma u najljepšoj kino dvorani na svijetu, zahvaljujem se svojem talentiranom timu koji me prati u viziji te vjeruje u mene, i naravno na kraju veliko hvala Gradu Koprivnici na podršci u realizaciji ovog ambicioznog projekta, ponosna sam da je naša Koprivnica dio filmske ekipe ovog filma – izjavila je Karla Lulić.

Foto: Grad Koprivnica

Glumile su Helena Buljan, Antonija Čutić, Asja Jovanović i Milka Podrug Kokotović. Na filmu su radile Dubravka Kurobasa, direktorica fotografije, Lidija Špegar, asistentica režije, Tajči Čekada, kostimografkinja, Ivana Pralija, šminka i Ivana Bižaca, trenerica i cat-sitterica za mačku.

Film je ostvaren uz pomoć partnera, produkcijske kuće Dobar film i koproducenata Interfilm koji je posudio opremu i Poster Hrvatska koji su radili specijalne efekte, dok je prodajni zastupnik distribucijska tvrtka Mailuki films iz Španjolske.

Foto: Grad Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica

 

Foto: Grad Koprivnica

čitam...