12.1 C
Koprivnica
Srijeda, 12. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
KALVARIJA

Finska turistica na Instagramu prepričala svoje nadrealno iskustvo s HŽ-om: U Koprivnici je postalo problematično, a vozači autobusa uopće ne pomažu s prtljagom
F

Putovanje je postalo problematično baš po ulasku vlaka u željezničku postaju u Koprivnici

Ne propustite

Liisa iz Finske neugodno se iznenadila na godišnjem odmoru kojeg je provela u Hrvatskoj, točnije, šokirao ju je naš željeznički promet.

Liisina kalvarija krenula je na putovanju vlakom iz Mađarske prema Hrvatskoj. Njezin put trebao je ići prema planu, odnosno trebala je preko Gyule ići do Bekescabe, pa potom iz Budimpešte za Zagreb. S obzirom na to da je na vlak u Gyulu sjela u 10 sati, očekivala je da će u Zagreb stići nešto prije 22 sata.

– Iz Gyule sam krenula za Budimpeštu oko 10 sati, a prvo presjedanje trebalo je biti u Békéscsabi dvadesetak minuta kasnije. Međutim, vlak za Budimpeštu odmah je kasnio u polasku. Srećom, na spomenutoj dionici nedjeljom prometuje nekoliko vlakova, pa sam putovanje nastavila nešto iza 11 sati. Na stanicu u Budapest Keleti stigli smo desetak minuta prije 14 sati te smo metroom krenuli do stanice Budapest Deli odakle smo ‘lovili’ direktni vlak za Zagreb s polaskom u 15:35 sati. Što se tiče mađarske strane, putovanje je bilo odlično, ali kada smo stigli u Hrvatsku nastali su prvi problemi – opisala je Liisa na svojem Instagram profilu.

Putovanje je postalo problematično baš po ulasku vlaka u željezničku postaju u Koprivnici.

– Tek su nam u vlaku rekli da ćemo presjedati u Koprivnici, iako smo kupili direktnu kartu za Zagreb. Izašli smo na stanicu, ukrcali se u novi vlak koji se nakon samo nekoliko minuta vožnje zaustavio na stanici Lepavina. Nije nam bilo jasno zašto, a onda su nas preko razglasa obavijestili da daljnji tijek puta moramo odraditi autobusom. Izašli smo van gdje nas je čekalo pet autobusa, nastao je potpuni kaos, veliki broj putnika pokušavao je naći mjesto za sjedenje i ukrcati prtljagu u autobuse. A vozači autobusa totalno su bili beskorisni, samo gledaju, uopće ne pomažu oko ukrcavanja prtljage. Nakon nekog vremena nisam uspjela naći svoje mjesto u autobusu pa sam ostala na stanici s dva konduktera. Nakon nekog vremena, dolazi dodatni autobus u koji se konačno ukrcavamo. Međutim, novi problemi na cesti već na prvom prometnom semaforu na kojem smo čitavu vječnost čekali na zeleno svijetlo. U autobusu je bilo nestvarno vruće i počela sam osjećati mučninu – objasnila je Liisa.

Po nama dobro poznatoj cesti, Liisa i ostali putnici stigli su na željeznički kolodvor u Križevcima.

– Nakon 16 kilometara vožnje, konačno stižemo na željeznički kolodvor u Križevcima odakle ponovno vlakom krećemo do Zagreba. Putovanje je prošlo bez dodatnih teškoća, u Zagreb stižemo oko 23:30 sati, što je sati i pol iza rasporeda vlaka. Kakva vožnja i kakva avantura! Sada se mogu smijati ovome, ali tada nije bilo smiješno – zaključila je Liisa koja je prepričala iskustvo koje je nama u Hrvatskoj sasvim uobičajeno.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Liisa Tiusanen (@labrarotta)

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Simbolične kazne

Poznati detalji sukoba na benzinskoj u Koprivnici, dečko s Lenišća zakačio se s dva Brazilca, evo zašto…

Bilo je dosta napeto u "gluho" doba noći u listopadu na benzinskoj postaji u Kolodvorskoj u Koprivnici. Naime, oko...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×