SUPER IDEJA

Folklorni ansambl Koprivnica našao zamjenu za odgođeni festival, evo detalja!

Kako bi se pridržavali svih propisanih mjera, članovi Folklornog ansambla Koprivnica zaplesat će i zasvirati na glavnom gradskom trgu no u drugačijoj formi.

09:15h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Koprivnički dani kulturne baštine i 14. Međunarodni festival folklora “Iz bakine škrinje” trebali su se održati od 8. do 12. srpnja ove godine. Koprivnicom su trebali zaplesati gosti iz Ukrajine, Alžira, Portugala, Austrije, Slovenije i iz Hrvatske.

Nažalost, zbog situacije koja je mnogima poremetila planove, i Folklorni ansambl Koprivnica bio je primoran odgoditi festival jer je u folkloru, kao i u svim plesnim umjetnostima, teško poštivati epidemiološke mjere koje su nam preporučene.

– Kako bismo našim građanima donijeli barem mali dašak festivala, ove godine bez gostiju i bez glavnih sadržaja koji su činili svih 13 godina festivala, održat ćemo program “Čekajući 14. Međunarodni festival folklora Iz bakine škrinje”. U sklopu Koprivničkih dana kulturne baštine izloge Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” krase fotografije FA Koprivnica, koje donose ljepotu narodnog ruha, simboliku kola, tradicije i zajedništva – poručili su iz ansambla.

Spomenimo na kraju, u subotu, 11. srpnja u 10 sati FA Koprivnica priredit će iznenađenje građanima.

 

čitam...