KUD Srce

Folklorni susreti povodom Dana nezavisnosti u Koprivnici

15:34h
0
KUD Srce

U subotu, 8. listopada, na Dan nezavisnosti u koprivničkom Domu mladih održat će se folklorna manifestacija KUD Srce i prijatelji.

Organizator ove manifestacija, koja ima naznake da postane tradicijska, je KUD Srce. Osnovano 2010. godine radi očuvanja, poštivanja i promicanja izvorne folklorne kulturne baštine, prvenstveno koprivničke Podravine kroz tradicijske pjesme i plesove.


Broji preko 30 članova folklorne i tamburaške sekcije različitih dobnih skupina. Nastupima prezentiraju nošnju koja je rekonstrukcija izvorne nošnje žena Hrvatskog srca iz 1936. godine prošlog stoljeća u Koprivnici i okolici, te čitavoj Hrvatskoj. Želja im je da se potakne amatersko kulturno stvaralaštvo s ciljem očuvanja tradicijskih vrijednosti našeg kraja i naše kulturne baštine, te time razvijaju svijest o neizmjernom kulturno-etnografskom blagu.

Na manifestaciji ugošćuju jednu vrtićku skupinu te nekoliko folklornih društava iz naše i drugih županija. Svi se predstavljaju svojim programom po izboru jer je cilj same manifestacije da se kroz pjesmu, ples i druženje čuva i promiče tradicijska baština zavičaja u kojem smo rođeni i u kojem živimo.

Folklorni susret će se održati u subotu u Domu mladih Koprivnica, s početkom u 17 sati.

čitam...