Ford Mustang Shelby GT350

08:56h
0
Ford Mustang Shelby GT350

Nakon što smo se nagledali različitih tuning inačica novog Mustanga, Ford je uoči početka sajma automobila u Los Angelesu predstavio novi Shelby GT350 (2016) kao izravnu konkurenciju Chevrolet Camaru Z/28.


Ford Mustang Shelby GT350Shelby GT350 napravljen je na bazi šeste generacije Ford Mustanga, a pokretat će ga 5.2 litreni V8 motor s više od 500 KS i 542 Nm okretnog momenta. Ovaj agregat najsnažniji je Fordov produkcijski atmosferac ikada.

Uparen je sa šest-stupanjskim ručnim mjenjačem uz stražnji pogon. Za razliku od originala, Shelby će na raspolaganju imati i Torsen LSD diferencijal, modificirani ovjes, kontrolirane MagneRide amortizere, jače Brembo kočnice s diskovima 394 i 380 mm, 19 inčne alu naplatke, Michelin Pilot Super Sport gume, sportski ispušni sustav i aero body kit.

Kako bi se smanjila težina, nekoliko dijelova šasije napravljeno je od aluminija poput poklopca motora i prednjih blatobrana. Unutrašnjost će krasiti neizbježna Recaro sportska sjedala, upravljač s ravnim donjim dijelom, dotjerana info ploča i ostali sitni detalji. U svakom slučaju radi se o zvjerki dostojnoj 50 godišnje tradicije proizvodnje Mustanga.

izvor: auto-info.hr

čitam...