23.5 C
Koprivnica
Utorak, 28. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
rad gradonačelnice

Forjan: U vrhu smo po zaduženosti, V. Želježnjak: Zadužili smo se za bolji život
F

Ne propustite

I dok je Vesna Želježnjak (SDP), koprivnička gradonačelnica, ponosna na sve što je učinila za dobrobit građana, Ernest Forjan (HDZ) tvrdi da je jedini rezultat njenog rada veliko zaduženje grada, 1500 korisnika pučke kuhinje, nedostatak radnih mjesta i investitora.

Na sjednici koprivničkog Gradskog vijeća danas, u srijedu, bez prevelike rasprave i otpora oporbe prihvaćene su sve točke dnevnog reda.

Jedino pitanje s kojim se oporba nije složila i tom prilikom glasovala protiv, bilo je izvješće o radu koprivničke gradonačelnice Vesne Želježnjak za razdoblje od srpnja do prosinca prošle godine.

– Već treću godinu zaredom čitam ovo izvješće i izdvojio bih nekoliko činjenica koje se iz godine u godinu ponavljaju. U izvješću se spominje da je gradonačelnica održala nekoliko sastanaka sa zainteresiranim poduzetnicima i očekuje se realizacija pa me zanima koji su to poduzetnici i realizacija kojih projekata se očekuje – rekao je Forjan.

Usto, zanimalo ga je što je dogovoreno na tradicionalnim sastancima sa članovima obrtničkog savjeta s obzirom na to da posebni i konkretni rezultati nisu vidljivi.

– U ovom izvješću nema ništa što bi dalo odgovor čime ste konkretno doprinijeli boljem i kvalitetnijem standardu života u Koprivnici u proteklih šest mjeseci. Koliko su sastanci i odluke doprinijeli otvaranju novih radnih mjesta i koliko je investitora došlo zahvaljujući Vašem zalaganju – konkretan je bio Forjan.

S druge strane, V. Želježnjak istaknula je kako je ponosna na sve što je činila u proteklom razdoblju.

– Ne znam odakle bih krenula sa svime što smo učinili. Dobili smo nagrade za zelenu gradnju i za sve ono što se radi u Koprivnici, za sva ona činjenja gdje se poboljšava kvaliteta života naših sugrađana. Sastanke održavamo i ne možemo govoriti o ljudima s kojima smo razgovarali sve dok se ne potpiše sporazum – kazala je gradonačelnica.

Sjednica koprivničkog Gradskog vijeća // Foto: Matija Gudlin
Sjednica koprivničkog Gradskog vijeća // Foto: Matija Gudlin

Međutim, Forjan tvrdi kako je ukupni rezultat rada gradonačelnice to što je Koprivnica osmi najzaduženiji grad, u proteklih 10 godina dug od 1,5 milijardi kuna, 1500 korisnika pučke kuhinje te reorganizacija gradske uprave gdje se ljudi, kaže Forjan, poslaguju onako kako pojedincima odgovara.

– Zaduženja se svakako računaju, ali zaduženi novac nije bačeni novac već je uložen u kvalitetu života – objasnila je V. Želježnjak.

Ovu sjednicu koprivničkog Gradskog vijeća nije mogla zaobići ni nedavno otvorena tema uvođenja prireza i uskraćivanje državnog novca za započete i buduće projekte po modelu javno-privatnog partnerstva.

V. Želježnjak objasnila je kako je u planu sastanak s premijerom koji dolazi iz Kanade, a u kojoj, kaže gradonačelnica, razvoj i rast gradi se upravo na ovakvim JPP modelima.

Mišel Jakšić, zamjenik koprivničke gradonačelnice, istaknuo je kako su čudne odluke Vlade u kojim jedinicama lokalne samouprave dolazi do ukidanja ovakvih projekata.

– Uvreda je da se arene izgrađene po JPP modelu stavljaju u isti kontekst kao i škole. Nakon sastanka s premijerom vidjet ćemo zašto je do toga došlo i što nas čeka jer smo sada u situaciji da je sporazum o našoj Gimnaziji jednostrano raskinut. Nakon toga vidjet ćemo ide li se u rezanje dužnosničkih plaća, kolektivnih ugovora i stavljanja nekih projekata na čekanje, a tek tada ćemo raspravljati o tom nesretnom prirezu – zaključio je Jakšić.

Između ostalog, na sjednici su prihvaćena izvješća o radu za prošlu godinu Knjižnice i čitaonice Fran Galović, Pučkog otvorenog učilišta, Muzeja Grada Koprivnice, Savjeta mladih Koprivnice, koprivničkog Komunalnog redarstva.

Usto, donesene su odluke o određivanju pravnih osoba od interesa za sustav civilne zaštite, koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u upravnim gradskim tijelima te o visini spomeničke rente.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

pametni izbor

Savjeti za stvaranje modernog i energetski učinkovitog doma

Moderan i ekonomski učinkoviti dom ne samo da je moguće nego je i koristan za okoliš i vaš novčanik....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×