11.3 C
Koprivnica
Petak, 31. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

FOTO: 8. Likovna kolonija u Hlebinama
F

Ne propustite

U subotu 18. svibnja 2013.g. Udruga hlebinskih slikara i kipara naive, Općina Hlebine, te Turistička zajednica Općine Hlebine u svrhu promidžbe naivnog slikarstva i ”hlebinske škole”, turističke promidžbe sela Hlebine kao i Koprivničko-križevačke županije, održala je 8. koloniju slikara i kipara naive, s namjerom da postane tradicionalana, kao što su se u Hlebinama prije četrdeset i više godina održavale “Mladost na podravskoj brazdi” ili “Hlebinsko proljeće”.

Prva kolonija u Hlebinama održana je u mjesecu svibnju 2006. godine i posvećena je našem velikom slikaru, klasiku hrvatskog naivnog slikarstva Josipu Generaliću. Osma svibanjska likovna kolonija “Hlebinsko proljeće 2013” okupila je mnogobrojne slikare i kipare naive koji su slikali na staklu i platnu ili stvarali skulpture u drvetu. Sudjelujući na ovoj jedinstvenoj likovnoj koloniji umjetnici su dali još veći poticaj umjetnicima naivnog izraza Podravine.

Okupljenim slikarima i kiparima pridružio se zamjenik župana Ivan Pal i pohvalio njihov trud na promociji ove kulturne tradicije našeg kraja.

foto i video: Branko Novosel

{webplayer video=http://www.youtube.com/watch?v=wi1OBYwzqio type=youtube}

{vsig}kultura/05-2013/130522-hlebine{/vsig}

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

KRIM ISTRAGA

Sa 63 godine vozio bez vozačke pa izletio u Carevdaru, ozlijeđena 62-godišnja putnica

Na području policijske uprave Koprivničko-križevačke jučer se dogodila jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba ozlijeđena. Središte zbivanja bio...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti