VODSTVO

FOTO Aleksandra Rajšel nova je predsjednica DVD-a Draganovec, Mihaela Martinjak-Lončarek ostaje zapovjednica

Meliti Šeb dodijeljeno je priznanje za 20 godina uspješnog rada u DVD-u, a Lani Baniček, Riti Rei Pavić i Eleni Baniček za deset.

15:32h
0
DVD Draganovec godisnja skupstina
Foto: Sonja Markić

Dobrovoljno vatrogasno društvo Draganovec jučer je održalo redovnu izborno-izvještajnu skupštinu na kojoj je izabrano novo vodstvo.

Sljedećih pet godina predsjednica DVD-a bit će Aleksandra Rajšel, a zapovjednica Mihaela Martinjak-Lončarek. Prošle su se godine članovi društva osposobljavali u zvanjima i specijalnostima, sudjelovali u aktivnostima Civilne zaštite s 14 vatrogasaca na 21 ophodnji, radili na edukaciji mještana o odgovornom spaljivanju korova, bili dio vatrogasne vježbe Cerine 2020. te organizirali memorijalni malonogometni turnir Miškec Husnjak. Vatrogasna zajednica grada Koprivnice osigurala je opremu, i to B cjevine, brentače za mladež, signalizacije za mladež, čizme, naprtnjaču i deku za gašenje požara.

U 2021. godini planiraju sudjelovati u aktivnostima u naselju Draganovec, s VZG-om sudjelovati na usavršavanju članova, sudjelovati u vježbama i aktivnostima zajednice te osuvremeniti opremu i uniforme.

– Zahvaljujem svima na sudjelovanju i uključivanju u aktivnosti Stožera civilne zaštite tijekom prošle godine te na organizaciji drugih aktivnosti koje su pandemijski uvjeti dozvoljavali. VZG ulagao je i dalje će ulagati u ljude i opremu svakog DVD-a, pa tako i Draganovca, a mogu reći da smo 2020. jako puno ulagali u opremu. Mogu najaviti da će DVD Draganovec ove godine dobiti jedan kombi na korištenje, a i vatrogasna prikolica koja je trenutno na nadogradnji doći će u DVD Draganovec – rekao je predsjednik VZG-a Koprivnica Ivan Golubić.

Foto: Sonja Markić

Meliti Šeb dodijeljeno je priznanje za 20 godina uspješnog rada u DVD-u, a Lani Baniček, Riti Rei Pavić i Eleni Baniček za deset.

Zapovjednik VZG-a Hrvoje Blažeković, između ostaloga, zaželio je puno uspjeha novome vodstvu.

– Grad Koprivnica uvijek će pratiti vatrogasce. Drago mi je da se u mojem mandatu proračun s 400.000 kuna povećao na 800 tisuća kuna za vatrogastvo, a vidim da je to i opravdano kada vidim koliko vatrogasci rade te što i koliko daju za svoje mjesto i za svoj grad. To se pokazuje svakodnevno, a posebno kada smo se lani susreli s pandemijom, a krajem godine i s potresom. Kada se sve to skupa pogleda, onda mogu reći da je svako ulaganje u vatrogastvo ulaganje u sigurnost i budućnost. Moram pohvaliti i istaknuti činjenicu da DVD Draganovec već dugo i uspješno vode uglavnom žene, a sada imate i novu predsjednicu koja će nesumnjivo dati svoj velik doprinos aktivnosti društva – rekao je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.