Bike, wine, and heritage tour

FOTO Biciklisti otkrivali nezaboravnu prirodu đurđevačke Podravine, degustirali vina i kukuruznu zlevanku

Veliki i mali rekreativci vozili su rutom dugom 35 kilometara koja je prolazila Đurđevačkom vinskom cestom i šumovitim obroncima Bilogore.

08:53h
0
biciklijada MM
Foto: Miroslav Miletić

Na uskrsni ponedjeljak krenula je zabavna i rekreativna biciklijada Bike, wine, and heritage tour, u organizaciji Turističke zajednice grada Đurđevca, za sve ljude sportskog duha željne zabave i razgledavanja Podravine. Zabavna i rekreativna biciklijada objedinila je kulturnu, prirodnu i enogastronomsku baštinu đurđevačke Podravine.

Prije početka biciklijade biciklisti su razgledali utvrdu Stari grad i mini zoo Hrvatska Sahara, a članovi udruge sveti Juraj uprizorili su im Legendu o Picokima.

Veliki i mali rekreativci vozili su rutom dugom 35 kilometara koja je prolazila Đurđevačkom vinskom cestom i šumovitim obroncima Bilogore. Uz nezaboravne prirodne i ruralne krajolike vinorodne i pitoreskne Bilogore, više od stotinu biciklista imali su priliku iskusiti i podravsku gostoljubivost te degustirati vina z Peskov u vinarijama Jušta, Cvekan i Divjačko te su posjetili Dvor Barnagor.

Biciklijada je završila u Svetoj Ani gdje su svi sudionici uživali u gulašu i poznatoj gastro slastici: kukuruznoj zlevanki.