Slikovnica na dar

FOTO Branimir Dolenec: Svako vrtićko dijete u Koprivnici i okolici za blagdane čitat će o Koprivkovim dogodovštinama

13:29h
0
Sveti Nikola oduševio je mališane // Foto: DV Igra

Osim svih vrtića u Koprivnici, odlučili smo posjetiti i vrtiće u Novigradu Podravskom, Peterancu, Hlebinama, Rasinji i drugdje. Dosad je podijeljeno preko 11000 slikovnica, uputio nas je Koprivkov tata Branimir Dolenec.

Ovih blagdana mališanima već dobro poznata koprivnička maskota Koprivko, uveseljava vrtićarce diljem grada pa i šire.


Naime, udruga Koprivkov svijet čiji je predsjednik Branimir Dolenec, ujedno i stvoritelj tog lika odnosno autor slikovnica o njemu, odlučila je iznenaditi klince i klinceze svih koprivničkih vrtića te onih okolnih općina slikovnicom ili bojankom.

– Osim svih vrtića u Koprivnici, odlučili smo posjetiti i vrtiće u Novigradu Podravskom, Peterancu, Hlebinama, Rasinji i drugdje. Dosad je podijeljeno preko 11000 slikovnica – uputio nas je Koprivkov tata Branimir Dolenec.

Kako je objasnio, ova blagdanska akcija nije koncipirana na način da se slikovnicama oprema vrtiće, nego da baš svako dijete pojedinačno dobije svoju slikovnicu ili bojanku.

Iznenađenje u ormarićima // Foto: DV Igra

– Ovako velika akcija moguća je zahvaljujući odazivu uistinu velikog broja sponzora, tako da si je svaki od njih odabrao jednu vrtićku skupinu. Također, dio slikovnica odnosno bojanki spada i pod donaciju same udruge – ispričao nam je predsjednik o ovom lijepom projektu, čija je ukupna vrijednost oko 20.000 kuna.

Tako je s Koprivkom u vreći, dječji vrtić Igra u utorak posjetio i sveti Nikola, a odgojiteljice su za klince i klinceze izvele predstavu Čizmice za svetog Nikolu.

Pojava svetog Nikole na kraju predstave, u djece je izazvala veliko oduševljenje te su svi uglas odgovarali kako su protekle godine bili jako dobri te da su zavrijedili poklone.

Sveti im je Nikola podijelio bombone, a u njihovim ormarićima dočekao ih je slatko-slani paket te slikovnica iz serije o Koprivku.

čitam...