18.2 C
Koprivnica
Petak, 31. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
medveni den

FOTO Brojni posjetitelji u Đurđevcu osladili se medenim poslasticama i domaćim proizvodima
F

Prijateljski ugođaj i lijepo vrijeme okupilo je veliki broj posjetitelja na izložbeno-prodajni dio manifestacije gdje je više od 35 izlagača predstavilo svoje pčelarske proizvode, kolače i rukotvorine, a za veselu atmosferu pobrinuo se Tamburaški sastav Frontmeni.

Ne propustite

U organizaciji Grada Đurđevca, Turističke zajednice i Pčelarske udruge Bagrem danas je na Trgu sv. Jurja održan 17. Đurđevečki medveni den.

Prisutne je pozdravio gradonačelnik Hrvoje Janči i istaknuo kako Đurđevac, ali i cijela Podravina ima veliki broj pčelara koji su okupljeni u klaster pa tako zajednički lakše plasiraju svoje proizvode i lakše dolaze do sredstava za rad.

– Osim udruge i klastera tu je i naša oznaka Kvaliteta Podravine koja okuplja proizvođače kroz zajednički brend Podravinoteke. Mislim da ćemo svi uživati u proizvodima koji se ovdje prezentiraju, jer domaći proizvodi su bitni za razvoj našega kraja. Đurđevački kraj je posebno pogodan za pčelarenje, te Grad u suradnji s udrugom priprema nekoliko projekata za prijavu na natječaje EU, poput projekta punionice. Pokušavamo okupiti pčelare u što većem broju kako bi zajedno proizveli što više domaćeg meda – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Pozdravima se pridružio i predsjednik Pčelarske udruge Bagrem Mario Rogoz te je ukazao na ugroženost pčela.

– Zahvaljujem organizatorima i suorganizatorima te pčelarima koji su se potrudili i uredili štandove kako bismo svi zajedno proslavili njihov dan – rekao je Rogoz.

Ovu medenu manifestaciju svečano je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković uz pomoć vrtićaraca iz Maslačka koji su pripremili prigodni program.

– Med, koji nastaje trudom i radom brojnih pčela, dokaz je da se mogu napraviti velike stvari u prirodi kao i u društvu. Ove naše pčelice, naša djeca su zalog budućnosti i dokaz da znamo živjeti i privređivati. Grad Đurđevac će pokrenuti jedan veliki projekt kojemu je cilj da svi znaju gdje je Podravina, a ne da nas stalno miješaju sa Slavonijom i Zagorjem. Podravina su i naši vrijedni pčelari i Udruga Bagrem, stoga svima čestitam na organizaciji 17. Medvenog dena i proglašavam ga otvorenim – rekao je Lacković.

Prijateljski ugođaj i lijepo vrijeme okupilo je veliki broj posjetitelja na izložbeno-prodajni dio manifestacije, a više od 35 izlagača predstavilo je svoje pčelarske proizvode, kolače i rukotvorine. Za veselu atmosferu pobrinuo se Tamburaški sastav Frontmeni.

Tradicija i ovogodišnjeg Đurđevečkog medvenog dena bio je gastro kutak gdje su građani mogli uživati u medenom doručku koji su priredili učenici Strukovne škole Đurđevac. Prikazan je i pčelarski pribor, te prezentirano medonosno bilje i drveće.

U izboru za najpčelicu proglašena je Tena Peroković dok je drugo mjesto osvojila Marija Županić, a najmanja pčelica je Elena Glavinić.

Pčelarima su určena i vrijedna priznanja. Tako je za 16 uzoraka meda dodijeljeno šest zlatnih, osam srebrnih i dvije brončane medalje, a zlatnim šampionom izložbe proglašen je kestenov med Igora Makara.

Posjetitelje očekuju još predavanja o kvaliteti i ocjenjivanju kvalitete meda i ostalih proizvoda, o suvremenim tehnološkim mjerama uzgoja pčela, o poslovnom udruživanju pčelara, brendiranju proizvoda te o plasiranju proizvoda na tržište.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tradicionalno

Četiri Novigrada susreću se u Podravini, Novigraci iz cijele Hrvatske uživat će u gostoprimstvu i ljepotama našeg kraja

Novigrad Podravski domaćin je ovogodišnjeg susreta četiri Novigrada - Novigrada Podravskog, Novigrada u Istri, Novigrada kod Zadra i Novigrada...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×