24.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
SVEČANO

FOTO Bugarska veleposlanica posjetila i upoznala Podravinu i Prigorje, G. Georgieva: Odnos naših država može biti primjer ostalima
F

Znamo za tvrtke Podravku i Belupo koji su vaši snažni gospodarski subjekti, vjerujem kako u suradnji s našim tvrtkama zajednički možemo izaći na tržište Europe i svijeta, kazal je.

Ne propustite

Veleposlanica Bugarske u Hrvatskoj Nj. E. Genka Georgieva jučer je svečano ugošćena u Koprivnici. Upoznala se s posebnostima Koprivničko-križevačke županije, a župan Darko Koren predstavio je potencijale i mogućnost suradnje, naglasivši kako ih s Bugarskom vežu prijateljski odnosi uspostavljeni 2003. godine Sporazumom o suradnji s upravnom oblasti Stara Zagora.

– Ovakvi su susreti odličan temelj za još snažniji razvoj gospodarskih odnosa između Bugarske i Hrvatske te suradnju naših regija budući da imamo velikih sličnosti i po pitanju jezika i mentaliteta. Postoji značajan prostor za kvalitetnu suradnju koju treba proširiti na gospodarski sektor te kulturu i turizam. U našoj županiji djeluje nekoliko velikih gospodarskih subjekata poput Podravke i Belupa koji su itekako poznati u Bugarskoj. Vidimo prostor za suradnju u području prehrambene i prerađivačke industrije te na području farmaceutike. Naravno, važna je i suradnja na području turizma jer imamo sjajnu eno-gastronomsku ponudu i prirodne ljepote koje treba iskusiti. Veselimo se budućim susretima i novim prijateljstvima koja će sigurno biti na obostrano zadovoljstvo – kazao je Koren.

Prijemu je prisustvovao i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić. Govorio je o gospodarskim i turističkim potencijalima grada, pri čemu se posebno osvrnuo na održivi razvoj i zelenu gradnju.

– Moram istaknuti da smo kao grad u posljednjih nekoliko godina mnogo truda uložili u razvijanje i provođenje aktivnosti vezanih uz okretanje prema održivom razvoju i sve većem boju zelene gradnje. To dokazuju i mnogobrojna dobivena priznanja i nagrade za Eco i Smart City programe, da smo u samom vrhu u Hrvatskoj po povlačenju europskih sredstava, da ulažemo ogromna sredstva u odgojni i obrazovni sustav izgradnjom novih vrtića, škola i dvorana te dodatnim poticajnim mjerama za naše poduzetnike kako bi našem gospodarstvu dali novi poslovni zamah – kazao je Jakšić.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

S veleposlanicom stigla je tajnica i trgovinska savjetnica Mirella Tasseve.

– Odnos između naših država može biti primjer za ostale zemlje jer radi se o bezuvjetnoj podršci. Želja nam je iznijeti konkretne prijedloge suradnje te povezati gospodarstvenike dviju zemalja kako bi se odnosi još više unaprijedili. Znamo za tvrtke Podravku i Belupo koji su vaši snažni gospodarski subjekti, vjerujem kako u suradnji s našim tvrtkama zajednički možemo izaći na tržište Europe i svijeta. Imamo što ponuditi, raspolažemo industrijskim kapacitetima, posebice u segmentu prehrambenog i prerađivačkog sektora, razvijamo školstvo i visoko obrazovanje te turizam. Moguće je povezivanje u svim tim područjima – kazala je G. Georgieva.

Dodajmo kako su, među ostalima, na svečanosti bili zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, tajnik županijske Obrtničke komore Božo Barać, ravnateljica PORA-e Melita Birčić, pomoćnica županijske Turističke zajednice Kristina Sočev, županijski pročelnici Melita Ivančić i Marijan Štimac te gradski pročelnik Dario Jembrek.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Užas u susjedstvu

Pijan bacio ručnu bombu niz stepenice prema partnerici, sad je u istražnom zatvoru

Samo pukom srećom nitko nije ozbiljnije stradao nakon što je stanoviti 56-godišnjak niz stepenice otkotrljao ručnu bombu pred tri...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×