U KAMPUSU

FOTO Civilnim postrojbama Virja, Hlebina, Legrada, Kloštra Podravskog i županije uručeni kombinezoni, prsluci i kape

Zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić zahvalio je Ravnateljstvu na donaciji te snagama civilne zaštite na doprinosu za vrijeme pandemije koronavirusa.

21:03h
0
Foto: Koprivničko-križevačka županija

Članovima civilnih postrojbi za opće namjene općina Virje, Hlebine, Legrad i Kloštar Podravski te specijalističke postrojbe civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije u koprivničkom Kampusu uručena je oprema koju je nabavilo Ravnateljstvo civilne zaštite. Riječ je o 110 kompleta kombinezona, prsluka i kapa.


Zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić zahvalio je Ravnateljstvu na donaciji te snagama civilne zaštite na doprinosu za vrijeme pandemije koronavirusa.

– Cilj nam je da naše općine koje imaju operativne snage civilne zaštite budu adekvatno opremljene i da civilna zaštita općenito ima svu potrebnu opremu. Uz to, pripadnici civilnih snaga moraju biti prepoznatljivi na terenu. Ova teška vremena pokazala su kako je civilna zaštita od iznimne važnosti, kako u općinama, tako i u županiji i na nacionalnoj razini, te ćemo i nadalje opremati njihove pripadnike kako bi imali sve što im je potrebno u radu – rekao je Ljubić.

Načelnik Virja Mirko Perok kazao je kako njegova općina u skladu s mogućnostima ulaže u nabavu opremu, dodavši kako su ovakve donacije poticajne i korisne. Njegov kolega iz Legrada, Ivan Sabolić, izjavio je kako je uvijek bilo problema kada postrojbe nisu bile označene čime ih ljudi nisu prepoznali na terenu. Na ovaj će način biti označene i prepoznatljive, a imat će i zaštitnu opremu koja će im pomoći prilikom rada na terenu u nepovoljnim vremenskim prilikama, istaknuo je.

Zadovoljni donacijom su i zamjenik načelnika Kloštra Podravskog Ivan Čupen te zamjenik načelnika Stožera iz Hlebina Zvonko Trtanj. Miroslav Blažotić, voditelj Službe civilne zaštite Koprivnica u ime Ravnateljstva istaknuo je kvalitetnu suradnju s lokalnom samoupravom.

Dodajmo kako su primopredaji prisustvovali i pročelnica Službe ureda župana, ujedno i zamjenica načelnika županijskog Stožera, Melita Ivančić te referent za poslove zaštite i spašavanja Krešimir Škvorc.

čitam...