19.3 C
Koprivnica
Utorak, 28. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Akademija In memoriam

[FOTO] Članovi ZKUU-a prisjetili se svojih dragih prijatelja, Katica, Mirko, Mirjana i Štefanija odgojili su mlade ljude te ih naučili odgovornosti, posvećenosti i tolerantnosti
[

Ne propustite

Akademija In memoriam, organizirana u spomen na istaknute članove koji su svojim dugogodišnjim radom zadužili i Zajednicu i lokalne sredine radeći na sakupljanju, čuvanju i njegovanju tradicijske kulture svojeg zavičaja, svojih Općina i Koprivničko-križevačke županije, održala se prošli vikend u Kino dvorani u Svetom Ivanu Žabno.

Na samom početku predsjednica Županijske zajednice kulturno-umjetničkih udruga Nada Šešić pozdravila je sve koji su se okupili.

– Život je putovanje, a ne destinacija ili cilj, nikada ne znamo kada će prestati. Prerano, iznenada i neočekivano prestali su životi naših cijenjenih članova, prijatelja, suradnika, entuzijasta Katice, Mirka, Mirjane i Štefanije. Odgojili su mnoge mlade ljude i njihove živote oplemenili znanjem, životnom mudrošću, naučili ih odgovornosti, dosljednosti, posvećenosti i tolerantnosti. Naučili ih voljeti zavičaj i ljude kroz tradicijsku kulturu i umjetnost. Ono što su učinili za druge, za svoj zavičaj, županiju i Hrvatsku, ono što su čuvali, njegovali, ostat će zauvijek cijenjeno, vrijedno i besmrtno. Prošli su kroz život i ostavili neizbrisiv trag. Ostat će uvijek s nama – rekla je Nada Šešić.

akademija in memoriam
Nada Šešić // Foto: ZKUU

Katica Erdec iz Peteranca, Mirko Kovačić iz Cirkvene, Mirjana Benko iz Svetog Ivana Žabna i Štefanija Vulić iz Delova bili su istaknuti članovi Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije. Svojim predanim radom, požrtvovnošću i zalaganjem organizirali su brojne manifestacije u svojim mjestima. Sudjelovali su na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini, čime su još više doprinosili očuvanju tradicijske kulture koju su ustrajno i neumorno čuvali od zaborava i prenosili na mlađe naraštaje.

Na život i djelo Štefanije Vulić osvrnuo se predsjednik KUD-a Delovi, Toni Karuza, istaknuvši njezin veliki doprinos očuvanju kulturne baštine i tradicije mjesta Delovi i Općine Novigrad Podravski, dok je Vesna Peršić Kovač, viša kustosica Muzeja grada Koprivnice svim prisutnima približila lik i djelo Katice Erdec iz Peteranca.

akademija in memoriam
Vesna Peršić Kovač // Foto: ZKUU

Članovi KUD-a Tomislav u svom programu izveli su dva prikaza plesnih običaja koje je na scenu postavila Mirjana Benko, a članovi KUD-a Stari graničar predstavili su se prigodnim spletovima pjesama u sjećanje na svog dugogodišnjeg voditelja Mirka Kovačića.

Akademiju In memoriam organizirala je Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, uz suorganizatore KUD Tomislav Sveti Ivan Žabno i Općinu Sveti Ivan Žabno, a u realizaciji programa sudjelovali su KUD Tomislav Sveti Ivan Žabno, KUD Stari graničar Cirkvena, KUD Fran Galović Peteranec i KUD Delovi.

akademija in memoriam
Foto: ZKUU
akademija in memoriam
Foto: ZKUU
akademija in memoriam
Foto: ZKUU
akademija in memoriam
Foto: ZKUU
akademija in memoriam
Foto: ZKUU
akademija in memoriam
Foto: ZKUU
akademija in memoriam
Foto: ZKUU
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kulturno-umjetnička manifestacija

FOTO/VIDEO Brojni mještani uživali u bogatom programu Đelekovečke večeri, Samoščanec: Ovogodišnji dan općine posvećen je našoj tradiciji

Brojni mještani jučer su mogli uživati u bogatom kulturno-umjetničkom programu Đelekovečke večeri. Bogat program održan je u Domu kulture Pajo...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×