17.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 25. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
obnova

FOTO Crkva u Legradu nakon tri godine sanacije otvorila svoja vrata, župnik Košćak: Posebno hvala evangelicima koji su nam ustupali svoj prostor
F

U fazi radova koja je omogućila otvaranje ojačana je konstrukcije zidova i svodova u svetištu i lađi te izvedena konsolidacija zidnog oslika sa konzervatorsko-restauratorskim radovima na većem dijelu oslika u svodu svetišta

Ne propustite

Nakon trogodišnjeg razdoblja sanacije konstrukcije, župna crkva Presvetog Trojstva u Legradu ponovno je otvorila svoja vrata za župljane koji su euharistijskim slavljem zahvalili za sve milosti primljene tijekom obnove.

Misno slavlje predvodio je župnik Silvio Košćak, koji je podsjetio na važnost gledanja obnove crkve.

Foto: Župa Legrad

Župnik se zahvalio i svima koji su bili aktivno uključeni u ovu fazu obnove župne crkve, a posebnu zahvalu izrekao je pastorici evangeličke legradske zajednice Davorki Horvat i Ivanu Saboliću, načelniku Općine Legrad.

– Danas je bitno izraziti našu zahvalnost braći i sestrama evangelicima. U izazovnom razdoblju početka obnove, odmah nakon potresa, otvorili su nam svoja vrata i omogućili nam da slavimo misu u njihovoj dvorani. Upravo nas ovakvi trenuci podsjećaju na ljepotu ekumenskog pokreta i na veze koje nas spajaju u vjeri. Također izražavamo svoju zahvalnost našoj Općini, posebno našem načelniku, na iskazanoj velikodušnoj mogućnosti da tijekom procesa obnove slavimo misu u zgradi stare škole – rekao je župnik.

Foto: Župa Legrad

Projekt sanacije konstrukcije župne crkve u Legradu i dalje je u fazi izvedbe radova, odnosno, pripreme nabave radova koji se trebaju izvesti do kraja ove godine. U fazi radova koja je omogućila otvaranje ojačana je konstrukcije zidova i svodova u svetištu i lađi te izvedena konsolidacija zidnog oslika sa konzervatorsko-restauratorskim radovima na većem dijelu oslika u svodu svetišta.

Osim sanacije konstrukcije, započela je i obnova orgulja jer su tijekom građevinskih radova morale biti izmještene iz župne crkve. Obnova je povjerena radionici Leona Lesara, koji je na korištenje župi dao orguljski pozitiv.

Foto: Župa Legrad
Foto: Župa Legrad
Foto: Župa Legrad
Foto: Župa Legrad
Foto: Župa Legrad
Foto: Župa Legrad
Foto: Župa Legrad
Foto: Župa Legrad
Foto: Župa Legrad
Foto: Župa Legrad
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

LOVNO STRELJAŠTVO

Nevenko Jakopović pobjednik Kupa u slavonskoj Bzenici

Nevenko Jakopović, predsjednik županijskog Lovačkog saveza i dopredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza pobjednik je lovno streljačkog Kupa u Bzenici. Lovački savez...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti