oš grgura karlovčana

FOTO Dan sjećanja na Vukovar osnovci iz 27 razreda obilježili sadnjom 27 stabala

Svaki razred tijekom godine brinut će se za svoje drvo, a obilježavanje Dana sjećanja na Vukovar od sada pa nadalje će se svake godine obilježiti sadnjom stabala na području grada.

13:46h
0
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Dječji smijeh i veselje obilježili su rano poslijepodne u centru Đurđevca. Naime, radilo se o obilježavanju Dana sjećanja na Vukovar u Osnovnoj školi Grgura Karlovčana u Đurđevcu.


Učenici svih razreda sa svojim su razrednicima Dan sjećanja obilježili sadnjom drveća oko škole, 27 razreda posadilo je 27 stabala u znak 27. obljetnice stradanja Vukovara. Neki su se sami primili posla, dok su onim najmlađima pomogli razrednici. Svima je najdraži dio bio kada su morali nogama zagaziti i zagladiti zemlju oko posađenog drveta.

Na kraju sadnje svi zajedno primili su se za ruke i zajedno zapjevali riječi ”rasti, rasti” kako bi ohrabrili svoja drveća.

– Drvo je simbol rasta, razvoja i nade, pogled u budućnost, a to su ujedno želje naših učenika za Vukovar – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči koji je zajedno sa saborskim zastupnikom Željkom Lackovićem pomogao djeci u sadnji drva.

Svaki razred tijekom godine brinut će se za svoje drvo, a obilježavanje Dana sjećanja na Vukovar od sada pa nadalje će se svake godine obilježiti sadnjom stabala na području grada. U 17 sati učenici su pripremili i prigodan program na Trgu sv. Jurja i paljenjem lampaša i svijeća.

čitam...