Dani Petra Preradovića u Pitomači

FOTO Dan škole obilježen uz Zorana Vakulu, radionice, literarne i športske susrete

13:03h
0
Dan OŠ Pitomača - Svečani program
Dan Osnovne škole Pitomača - Svečani program // Foto: Foto Begović

Danas, u subotu, na programu je izlaganje o Petru Preradoviću koje će u školi u Grabrovnici održati Sijelo družbe Braća hrvatskoga zmaja u 17 sati.

U sklopu Dana Petra Predavića, koji se ovoga vikenda održavaju u općini Pitomača, Osnovna škola Petra Preradovića u petak je svečano obilježila Dan škole.

Više od 300 učenika je sudjelovalo na zanimljivm znanstvenim radionicama iz fizike, povijesti, kemije, matematike, informatike, prirode, biologije, engleskoga i hrvatskoga jezika te razredne nastave. Učenicima se pridružio i tim Instituta Ruđer Bošković iz Zagreba.

U sklopu svečanog dijela programa publika je mogla čuti stihove Petra Preradovića, a nastupio je i školski zbor te dramska skupina.

Dan OŠ Pitomača - Svečani program
Brojna puplika pratila je nastup školaraca // Foto: Foto Begović

Kao šećer na kraju, predavanje je održao poznati meteorolog Zoran Vakula. Djeci je objasnio kakvim se točno poslom bavi, što je meteorologija te kakvo će vrijeme biti tijekom proljetnih praznika. Na zanimljiv i pristupačan način dotaknuo se i teme globalnoga zatopljenja.

Dan OŠ Pitomača - Svečani program
Predavanje Zorana Vakule // Foto: Foto Begović

Idealan kraj dana bili su športski susreti između učenika i učitelja. Na nogometnoj utakmici između učiteljica i učenica, prepunoj preokreta, smijeha, ali i maestralnih poteza, učenice su slavile pobjedu.  Učitelji nisu imali šanse ni protiv vrhunske igre osmaša.

Literarni susreti

Dan ranije, u četvrtak, u Grabrovnici u rodnoj kući Petra Preradovića, održani su 48. susreti literarnih družina pod nazivom Preradovićev rođendan. Održan je bogat kulturno-umjetnički program.  Osobito je zanimljiv bio književni susret s dječjim piscem i ilustratorom Brunom Kumanom. Pokrovitelji susreta bili

Dan škole OŠ Petra Preradovića Pitomača
Literarni susreti // Foto: Foto Begović

su Općina Pitomača i izdavačka kuća Školska knjiga koja je za sve sudionike pripremila poklone.

U organizaciji OŠ Petra Preradovića iz Pitomače i Gimnazije Petra Preradovića iz Virovitice održane su i radionice o životu i stvaralaštvu Petra Preradovića. 

Nastup KUD-a Đurđevac

Danas, u subotu, na programu je izlaganje o Petru Preradoviću koje će u školi u Grabrovnici održati Sijelo družbe Braća hrvatskoga zmaja u 17 sati.

Završni glazbeno scenski program počinje u Preradovićevoj rodnoj kući od 19 sati, u izvedbi KUD-a Petar Preradović Đurđevac.

čitam...