Ugledan gost

FOTO Danski veleposlanik posjetio Koprivničko-križevačku županiju i Koprivnicu te s Korenom i Jakšićem razgovarao o brojnim temama i suradnji

Ovdje imamo vrlo važne investicije, poput Carlsberga i Hartmanna. Razgovarali smo o poslovnoj suradnji, ali i o temama na kojima bismo mogli surađivati u budućnosti, rekao je veleposlanik.

14:45h
0
Christian Thorning, danski veleposlanik u Hrvatskoj u posjetu Koprivnici // Foto: Matija Gudlin
Foto: Ivan Brkić / Matija Gudlin

Danski veleposlanik Christian Thorning posjetio je danas Koprivničko-križevačku županiju i Koprivnicu, gdje su ga primili župan i gradonačelnik te njihovi suradnici.


Christiana Thorninga najprije su dočekali, uz župana Darka Korena i zamjenika Darka Sobotu i županijski pročelnici. Tom je prilikom župan Koren izrazio zadovoljstvo dolaskom veleposlanika i suradnjom.

– Posebno se veselim ovakvim posjetama zato što otvaraju mogućnost suradnje u kulturnom, a posebice u gospodarskom pogledu. Znamo dobro da u Koprivnici već dugi niz godina posluju danski Hartmann i Carlsberg. Također, opće je poznato da je uzor i ostalim zemljama – kazao je župan Koren.

Danski veleposlanik
Foto: Ivan Brkić

Danski veleposlanik je zahvalio na toploj dobrodošlici te rekao da je posjet Podravini i Prigorju bio na vrhu popisa prioriteta. Pritom je istaknuo da ga također interesiraju teme poput gospodarenja otpadom i energetska efikasnost, uz gospodarstvo i poslovanje Hartmanna i Carlsberga.

Thorning je također posjetio i gradsku upravu, gdje se sastao s gradonačelnikom Mišelom Jakšićem, zamjenicama Melitom Samoborec i Ksenijom Ostriž te ostalim suradnicima.

– Novi sam veleposlanik u Hrvatskoj i želio sam se sastati s gradonačelnikom Jakšićem zato što je Koprivnica važan grad i za Dansku. Ovdje imamo vrlo važne investicije, poput Carlsberga i Hartmanna. Razgovarali smo o poslovnoj suradnji, ali i o temama na kojima bismo mogli surađivati u budućnosti – rekao je veleposlanik.

Christian Thorning, danski veleposlanik u Hrvatskoj u posjetu Koprivnici // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Također je istaknuo zadovoljstvo činjenicom što je upoznao vinarstvo ovoga kraja te što će imati priliku kušati vino koje mu je gradonačelnik Jakšić poklonio, s obzirom na to da je veliki ljubitelj vina.

Snažne veze s Danskom istaknuo je i Jakšić, kao i važnost njihova proširivanja i produbljivanja.

– Znamo da u gradu imamo dvije velike kompanije danskog vlasništva, no važno nam je da tu suradnju dignemo na viši gospodarski nivo, ali i na nivo kulturne suradnje i kulturne razmjene, o čemu smo danas razgovarali. Razgovarali smo i o decentralizaciji, u čemu je Danska otišla mnogo dalje od Hrvatske i u njima možemo imati jako dobrog partnera i nit vodilju – zaključio je Jakšić.

čitam...