11.7 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Projekt znanje kao dar

FOTO Daroviti učenici dobit će prilagođene i individualizirane programe kako bi potpuno razvili svoj potencijal
F

Siguran sam da će se ovo pokazati kao jako dobra priča, imamo fantastične nastavnike koji mogu odgovoriti to izazovu, a i rezultati učenika pokazuju da imamo vrlo darovitu djecu, zadovoljan je i gradonačelnik Mišel Jakšić.

Ne propustite

Daroviti koprivnički osnovnoškolci moći će razviti svoj puni potencijal zahvaljujući projektu Znanje kao dar, koji provodi Grad Koprivnica u suradnji s tri gradske osnovne škole, Antun Nemčić Gostovinski, Đuro Ester i Braća Radić.

U sklopu projekta, koji je vrijedan gotovo milijun kuna i većim dijeom financiran iz sredstava Europske unije, provest će se edukacija nastavnika koji će raditi s darovitom djecom, a također će se i posebnom metodologijom identificirati djeca koja su darovita. Za svako od njih razvit će se individualizirani program prilagođen njihovim sposobnostima.

– Projektom će se pružiti sveobuhvatna podrška darovitosti na području Koprivnice. Aktivnosti koje ćemo provoditi odnose se na učenike i na nastavnike. U prvoj fazi ćemo educirati nastavnike o tome kako pristupiti radu s darovitim učenicima, a prije toga će učitelji i nastavnici provesti selekciju učenika. Statistike nam govore da samo pet posto učenika u generaciji ima određenu darovitost. Selekciju ćemo raditi u trećem razredu i očekujemo da ćemo imati 16 učenika u programu – uputila nas je Maja Balaško, voditeljica odsjeka za društvene djelatnosti i europske poslove.

Znanje na dar // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

S djecom će se započeti raditi početkom drugog polugodišta, a nastavnici će u sklopu svoje edukacije posjetiti slične i uspješne primjere na području Europske unije, gdje će vidjeti kako to druge škole rade.

Kao što Maja Balaško kaže, za svakog učenika će biti izrađen program kojim će se definirati i aktivnosti, a one neće biti ograničene nužno na jedan predmet. Primjerice, uočena darovitost u matematici ne znači da se program neće moći povezati i s drugim područjima i predmetima.

– Svaki takav projekt donosi veliku dodatnu vrijednost, a ovaj će nam omogućiti da uvodimo i neke nove metode i nova didaktička pomagala, da educiramo nastavnike kako bi mogli prepoznati one stvarno darovite i da ih usmjeravaju kroz njihovo daljnje školovanje. Siguran sam da će se ovo pokazati kao jako dobra priča, imamo fantastične nastavnike koji mogu odgovoriti to izazovu, a i rezultati učenika pokazuju da imamo vrlo darovitu djecu – zadovoljan je i gradonačelnik Mišel Jakšić.

Ravnateljica Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski Gordana Gazdić-Buhanec smatra da će ovaj program znatno podići kvalitetu rada u školi, iako su i dosad prepoznavali i poticali darovitu djecu.

– Sada dobivamo i instrumentarij, znanje i obuku, didaktički materijal, sve potrebno da sustavno počnemo raditi ono što je školama i zakonska obveza – zaključila je ravnateljica.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ajmo plavi!

FOTO Sunce privuklo brojne navijače, pogledajte tko je došao bodriti Slaven protiv Hajduka

Utakmice protiv Hajduka uvijek su rado posjećene na Apašu. Ništa drukčije nije bilo ni danas, a sunčano vrijeme dodatno...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×