24.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
suradnja

FOTO Delegacija iz Indonezije posjetila Podravinu i Prigorje, evo s kim su se susreli
F

Jučer je u Podravini i Prigorju boravila delegacija iz Indonezije predvođena gradonačelnikom provincije Purworejo- Agusom Bastianom.

Ne propustite

Jučer je u Podravini i Prigorju boravila delegacija iz Indonezije predvođena gradonačelnikom provincije Purworejo- Agusom Bastianom.

Prvo su posjetili Križevce gdje ih je dočekao gradonačelnik Mario Rajn sa suradnicima. Upoznao s položajem Križevaca, brojem stanovnika, djelatnostima, Razvojnim centrom i tehnološkim parkom, a osvrnuo se i na stanje u poljoprivredi.

Predsjednik Bastian je ukratko predstavio Purworejo naglasivši kako vidi da Križevci i Purworejo imaju određenih sličnosti, te zaključio kako postoji potencijal za postizanje suradnje s Križevcima.

Potom su se uputili u posjet Koprivničko-križevačkoj županiji.
Članove delegacije dočekao zamjenik župana Darko Sobota sa suradnicima te predstavnicima HGK Županijske komore Koprivnica, Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Foto: križevci.hr

Gradonačelnik Bastian kazao je kako je svrha posjeta bila uspostava prijateljskih i gospodarskih odnosa s Koprivničko-križevačkom županijom, prvenstveno zbog mnogih sličnosti koje dijele, poput poljoprivredne proizvodnje s naglaskom na prehrambene proizvode te kako žele na našem primjeru proširiti znanja o razvoju poljoprivrede.

Provincija Purworejo jedan je od najvećih proizvođača kokosa, poznata je i po smeđem šećeru, kavi i čaju, a u sklopu posjeta Županiji, obići će i tvrtku Podravka kako bi razgovarali o mogućnostima suradnje.

Zamjenik Sobota delegaciji je zahvalio na dolasku i velikom interesu za Koprivničko-križevačku županiju te je predstavio osnovne značajke gospodarstva, teritorijalni i demografski ustroj, prirodna bogatstva, kao i kulturne znamenitosti, poput naivne umjetnosti.

Naglasivši važnost razmjene znanja, zamjenik je pozdravio produbljivanje suradnje na svim područjima, a gradonačelnik Bastian zatim je predložio i potpisivanje pisma namjere o uspostavi prijateljskih odnosa te je pozvao predstavnike Županije u posjet Indoneziji, na gospodarski sajam koji će se održati sljedeće godine.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Jednosmjenska nastava

PROJEKT KRENUO Najveća hrvatska škola, koprivnička “Braća Radić”, ide u dogradnju, cijena kao čitava škola na Podolicama

Osnovna škola Braća Radić nije samo najveća osvnona škola u našoj županiji nego vjerojatno i najveća u čitavoj Hrvatskoj....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×