MLJAC, MLJAC

FOTO Dimi se, kuha, reže i prži u Obrtničkoj školi Koprivnica. Mladi hrvatski kuhari natječu se na Međužupanijskom natjecanju

Natjecanje je započelo u 9, a trajat će do 12 sati, dok su objava rezultata te dodjela priznanja i nagrada zakazani za 13.30 sati.

11:30h
0
Foto: Marko Dedić

Obrtnička škola Koprivnica domaćin je današnjeg Međužupanijskog natjecanja iz kuharstva, slastičarstva, ugostiteljskog posluživanja te pomoćnih kuhara i slastičara.


Iz sedam hrvatskih srednjih škola sjeverozapadne Hrvatske (Srednja škola Zabok, Srednja škola Prelog, Ugostiteljsko-turističko učilište Zagreb, Gospodarska škola Varaždin, Srednja škola August Šenoa Garešnica i Obrtnička škola Koprivnica) stiglo je 18 natjecatelja koji pokazuju svoje vještine. Jedno od tri mjesta na kojima se natjecanje odvija jest sama škola, dok su preostala dva Podravkin restoran te Restoran Klas.

Foto: Ivan Balija
Ravnatelj Zlatko Martić // Foto: Ivan Balija

– Natjecanje nam mnogo znači, to je promocija škole, Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije. Zanimanje za smjerove kuhara, konobara i slastičara izuzetno je veliko. Svake godine popunimo mjesta bez velikih problema. Interes je sve veći. Svi učenici koji završe smjerove zapošljavaju se bez problema, pri čemu veći broj ima i stipendije poslodavaca, i to većinom hotelskih kuća s Jadrana – rekao nam je ravnatelj Obrtničke škole Zlatko Martić.

Natjecanje je započelo u 9, a trajat će do 12 sati, dok su objava rezultata te dodjela priznanja i nagrada zakazani za 13.30 sati.

čitam...