5.7 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
SVJETSKI DAN CRVENOG KRIŽA

FOTO Dobrovoljni darivatelji krvi iz Križevaca bili na prijemu kod gradonačelnika Rajna
F

Hvala svima na darovanju krvi, bilo da ste dali jednom ili 100 puta. Nije bitno, bitno da ste išli dati. Mislim da bi svi trebali izdvojiti barem pola sata da dođu dati krv, rekao je donator Jadranko Mihalić.

Ne propustite

Povodom Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn održao je jučer prijem za jubilarne darivatelje krvi.

– Ako nas je nešto protekla godina naučila, onda nas je zaista naučila načelima solidarnosti i svemu onom što smo i dosad, a pogotovo vi, poštovane darivateljice i darivatelji krvi, svjedočili iz svakog darivanja u darivanje, kako valja brinuti o svojoj zajednici, kako valja biti plemenit i brinuti o društvenom dobru – istaknuo je gradonačelnik na početku te čestitao ovaj dan svim djelatnicima Gradskog društva Crvenog križa Križevci, dobrovoljnim darivateljicama i darivateljima krvi te brojnim volonterima.

Osvrnuo se i na ulogu svih njih u pomoći unesrećenima u potresu koji je prošle godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju te posebno zahvalio djelatnicima i volonterima Gradskog društva Crvenog križa Križevci koji su tamo proveli 51 dan pomažući, te na provedbi akcije prikupljanja pomoći za unesrećene.

– Vama, drage darivateljice i darivatelji, i ove godine, samo u svibnju, zahvaljujem za svaku darovanu dozu, svaki put kad dajete krv dajte najdragocjeniji od sebe, a uvijek pomažete barem jedan ljudski život – naglasio je Rajn te posebno spomenuo Jadranka Mihalića koji je krv dao jubilarnih 100 puta.

Mihalić je građane pozvao na darivanje krvi.

– Hvala svima na darovanju krvi, bilo da ste dali jednom ili 100 puta. Nije bitno, bitno da ste išli dati. Mislim da bi svi trebali izdvojiti barem pola sata da dođu dati krv – rekao je.

Na kraju prijema, gradonačelnik je uručio buket i zahvalio dugogodišnjoj ravnateljici Gradskog društva Crvenog križa Đurđici Trbus na uspješnom šesnaestogodišnjom predanom radu te joj čestitao na novoj funkciji predsjednice Županijskog društva Crvenog križa i poželio uspješan rad.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Bogat program

FOTO/VIDEO Fešta u Drnju, guštanje u specijalitetima i veselje uz tamburaše, Đurđevo je okupilo brojne mještane i goste

Veselo je u Drnju povodom Đurđeva, a mještani uživaju uz bogat program. Sajam domaćih proizvoda i rukotvorina počeo je u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×