6.5 C
Koprivnica
Četvrtak, 18. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
investicija od 4,75 milijuna kuna

FOTO Dograđen pročistač u Herešinu, Koprivničke vode sad imaju jedan od najfunkcionalnijih laboratorija u Hrvatskoj
F

U laboratoriju će se kontrolirati kvaliteta pitke vode iz izvorišta Ivanščak i Lipovec, kontrolirat će se kvaliteta vode u vodoopskrbnoj mreži i radit će se analiza ulazne i pročišćene otpadne vode s područja aglomeracije Koprivnica i aglomeracije Gola

Ne propustite

U sklopu projekta “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Koprivnica”, dograđena je pogonska zgrada Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Herešinu za potrebe centralnog laboratorija Koprivničkih voda. Vrijednost radova je 2,75 milijuna kuna, a zgrada je u potpunosti dovršena i zakazan je tehnički pregled za izdavanje uporabne dozvole.

– Radovima je dograđeno 54 metara četvornih novog prostora u prizemlju zgrade i 168 metara četvornih novog prostora na katu zgrade. Funkcionalni raspored prostorija projektiran je na način da u prizemlju ostaje prostorija s opremom za upravljanje UPOV-om, prostor za radnike UPOV-a, kotlovnica, spremište za kemikalije te prijemni dio laboratorija otpadne vode, dok će na katu biti prostor laboratorija s instrumentalnom analitikom, prostorija za mikrobiologiju i prostorija za kemijsku analitiku, sanitarni čvor i uredi za stručno osoblje laboratorija – kazao je Zdravko Petras, direktor Koprivničkih voda.

Dograđen pročistaš u Herešinu
Foto: Grad Koprivnica

Kroz 60 dana zgrada će biti namještena i opremljena, a ugovorena vrijednost namještaja i opreme je dva milijuna kuna.

– Ovom investicijom ukupne vrijednosti 4,75 milijuna kuna Koprivničke vode dobivaju površinom i laboratorijskom opremom jedan od najfunkcionalnijih laboratorija u Hrvatskoj kada govorimo o javnim isporučiteljima vodnih usluga. U laboratoriju će se kontrolirati kvaliteta pitke vode iz izvorišta pitke vode Ivanščak i Lipovec, kontrolirat će se kvaliteta vode u vodoopskrbnoj mreži i radit će se analiza ulazne i pročišćene otpadne vode s područja aglomeracije Koprivnica i aglomeracije Gola – objasnio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

U obilasku novih prostorija bio je i Zdravko Punčikar, financijski pročelnik u Gradu.

Dograđen pročistaš u Herešinu
Foto: Grad Koprivnica
Dograđen pročistaš u Herešinu
Foto: Grad Koprivnica
Dograđen pročistaš u Herešinu
Foto: Grad Koprivnica
Dograđen pročistaš u Herešinu
Foto: Grad Koprivnica
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

parlamentarni izbori

Evo kako su glasali Koprivnica, Križevci i Đurđevac

Državno izborno povjerenstvo obradilo je 99,79 posto biračkih mjesta, a relativni je pobjednik HDZ, iako je teško prognozirati tko...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×