19 C
Koprivnica
Nedjelja, 16. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Nakon poplave

FOTO Drava uništila nekada bogat vrt gospođe Dubravke i ostavila je bez uroda: Voda je pojela sve, dobro je ako će biti jedna kanta krumpira
F

Gospođa Dubravka od krumpira ove godine neće imati ništa

Ne propustite

Prošlo je tri tjedna od kad je Podravinu zadesila poplava. Odlučili smo sjest u auto i obići najpoplavljeniju ulicu u Drnju.

Riječ je o Dravskoj ulici. Prije samo nekoliko tjedana ovom ulicom tekla je rijeka, a brojni vatrogasci, ali i mještani spašavali su sve što se je moglo spasiti.

Sada se ulicom vide tragovi koje je ostavila Drava iza sebe. Razrovana cesta, uništeni putevi, blato, pijesak…

Dubravka, krumpir
Foto: Ivan Balija

Prolazeći ulicom sreli smo gospođu Dubravku Vargantolić-Palatin čija je kuća, ali i vrt stradao u poplavi. Sreli smo je nekdada bogatom vrtu kako štiha.

– Sve je uništeno u poplavi. Sad štiham jer inače bude sto vrsti drača – započela je svoju priču Dubravka.

Inače, gospođa Dubravka u svojem je vrtu imala za svoje potrebe krumpir, rajčicu, papriku i luk, a sada, nažalost, nema ništa.

– Voda je pojela sve, ono kaje ostalo počelo je gnjiliti. Ovo sve kaj vidite je bilo pod vodom, nismo ništa uspjeli spasiti – govori.

Dubravka, krumpir
Foto: Ivan Balija

Kako je krenula sezona branja krumpira, ove godine očekujemo nestašicu krumpira posebice u područjima koje je zahvatila poplava.

Također, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, krumpir je poskupio za 60%. Prošle je godine kilogram krumpira koštao oko 80 centi, a sada mu cijena iznosi 1,30 eura što isto ne ide u korist građana.

Dubravka, krumpir
Foto: Ivan Balija

Gospođa Dubravka od krumpira ove godine neće imati ništa.

– Ono krumpira što je ostalo, odmah smo pobrali, no pojavile su piknice. Počeo je gnjiliti. Dobro bude ako će biti jedna kanta kolko tolko zdravog krumpira – ističe.

Dubravka je u sam vrt imala i osam metara drva koje nažalost nije uspjela skloniti, kako kaže voda ih je odnijela.

Uz vrt, poplavljeno joj je dvorište, štala, ali i podrum. Na svu sreću nema velike materijalne štete, no sve za što su se ona i suprug mučili tijekom godine sada je uništeno.

Dubravka, krumpir
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U Đurđevcu

Picoki, pripremite maramice, Kerekeš teatar dolazi sa svojom novom predstavom “Babinjak”

Salve smjeha orit će se u nedjelju u Domu kulture u Đurđevcu. Naime, nova predstava Ljubomira Kerekeša, "Babinjak", nakon ožujske...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×