34.9 C
Koprivnica
Petak, 12. srpnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
INVESTICIJA VRIJEDNA 880.000 EURA

FOTO Đurđevac dobio prostorije za poludnevni boravak djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi
F

Ovim projektom stanovnicima s područja grada Đurđevca i okolice omogućit će se dostupnost socijalnih usluga koje manjkaju na ovom području, u svrhu podrške procesu deinstitucionalizacije i prevencije institucionalizacije kaže Daniel Rupić

Ne propustite

Đurđevački Hrvatski zavod za socijalan rad realizirao je projekt Uspostava infrastrukture za pružanje socijalnih usluga Centra za socijalnu skrb Đurđevac i to u partnerstvu s Gradom Đurđevcom, Županijom te Centrom za pružanje usluga u zajednici Svitanje, a stručnu pomoć pružila je županijska Regionalna razvojna agencija PORA.

Projektom vrijednim 880.000 eura, koji je u potpunosti financiran europski novcem, izgrađen je i opremljen novi objekta za pružanje socijalnih usluga površine 170 četvornih metara na ukupno dvije etaže u dvorištu sjedišta đurđevačkog Hrvatskog zavoda za socijalni rad.

Na prvoj etaži novosagrađenog objekta je prostorija za pružanje socijalnih usluga poludnevnog boravka za djecu školske dobi bez odgovarajuće roditeljske skrbi, dok je na drugoj etaži planirano provođenje preventivnih aktivnosti i programa s ciljem osnaživanja obitelji u riziku, pružanje novih tretmanskih usluga rada s obiteljima i pojedincima, rada s udomiteljskim obiteljima u smislu podrške i razvoja mreže udomiteljstva, a sve s ciljem prevencije izdvajanja djece iz obitelji i institucionalizacije.

Nova zgrada i službeno je otvorena te počinje s radom od četvrtka, a svečanosti su prisustvovali i župan Darko Koren, dožupan Ratimir Ljubić i đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči.

Foto: Dinko Borozan

– Ovim projektom stanovnicima s područja grada Đurđevca i okolice omogućit će se dostupnost socijalnih usluga koje manjkaju na ovom području, u svrhu podrške procesu deinstitucionalizacije i prevencije institucionalizacije te razvoja mreže izvaninstitucijskih usluga i podrške u zajednici, kako bi se smanjio broj institucionaliziranih ranjivih skupina te omogućio njihov proces inkluzije, kao i spriječila daljnja institucionalizacija novih korisnika – naglasio je Daniel Rupić, v. d. voditelj đurđevačkog Hrvatskog zavoda za socijalni rad.

Gradonačelnik Hrvoje Janči istaknuo je kako je Đurđevac u vrlo kratkom razdoblju dobio tri objekta za ranjive skupine društva, što potvrđuje i činjenicu da se velika pažnja posvećuje i projektima socijalnog karaktera.

Foto: Dinko Borozan

– Od 70 projekata u cijeloj Hrvatskoj koji uključuju socijalnu komponentu i koji su financirani na ovaj način čak tri su u Đurđevcu i na to smo posebno ponosni – rekao je Janči i dodao kako i ovaj projekt potvrđuje dobru suradnju Grada i Županije.

I župan Darko Koren naglasio je kako je suradnja Županije i Grada na visokoj razini, iako se ponekad stječe dojam da na toj relaciji ima nesuglasica.

– U protekle dvije godine Županija je u najviše projekata u partnerstvu baš s Gradom Đurđevcom i to dovoljno govori o našoj dobroj suradnji. I ovaj objekt će biti od velike koristi ranjivim skupinama – dodao je Koren.

Foto: Dinko Borozan
Foto: Dinko Borozan
Foto: Dinko Borozan
Foto: Dinko Borozan
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Čak 26 laureata

FOTO Na Sveučilištu Sjever dodijeljene rektorove nagrade za najuspješnije studente, rektor Milković: Vi ste pravi primjer izvrsnosti

Na Sveučilištu Sjever u Koprivnici nakon sjednice Senata održana je svečana dodjela Rektorove nagrade najuspješnijim studentima u akademskoj godini...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×