STIGLA JE PRVA POŠILJKA

FOTO Đurđevac nabavio 7500 kanti za odvojeno prikupljanje otpada, sve je više posla i u reciklažnom dvorištu

Zadovoljni smo rezultatima koje imamo u posljednje tri godine jer je napredak u recikliranju očit, tvrdi gradonačelnik Hrvoje Janči.

10:38h
0
Foto: Grad Đurđevac

Prva pošiljka 2500 kanti za odvajanje papira stigla je u Đurđevac čije je gradsko vodstvo s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurao nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada. Ostalih 5000 za plastiku i otpad stići će tijekom narednih dana. Sve zajedno bit će podijeljene građanima Đurđevca i prigradskih naselja. Cilj je doprinijeti povećanju odvojeno sakupljenog otpada i smanjiti odlaganje komunalnog otpada na odlagalištu Peski.


– Zadovoljni smo rezultatima koje imamo u posljednje tri godine jer je napredak u recikliranju očit. Količine su u stalnom porastu tako da u 2021. očekujemo još više odvojenog otpada. Odlagalište se u ovoj situaciji i sporije puni jer stiže manje količina komunalnog otpada – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Na gradskim stranicama stoji kako je povećanim odvajanjem otpada porastao i obujam posla u reciklažnom dvorištu, pri čemu se sav odvojeni prikupljen od građana dodatno sortira.

– Prijava zelenih projekata koji doprinose očuvanju okoliša iznimno je važna jer se njima želimo ukazati na važnost gospodarenja otpadom na području Đurđevca. Paralelno s nabavom kontejnera i kanti za recikliranje, u tijeku su i  prvi radovi na projektu kompostane i sortirnice, a koji će zajedno zaokružiti priču odvajanja otpada u našem gradu – dodao je Janči.

Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac

čitam...