trg sv. jurja

FOTO Đurđevac obuzeli sportski duh, smijeh, radost i glasno navijanje, zapaljen sportski plamen Turneje radosti Plazma Sportskih igara mladih

Sve okupljene dočekala je okrijepa u Coca- Cola Cup corneru, izbor za najboljeg sportaša Hrvatske, te HPB i Hrvatska pošta korneri.

13:00h
0
Foto: Jurica Karan

Glavni đurđevački trg dana je ugostio veliko sportsko-edukativno događanje, Turneju radosti Plazma Sportskih igara mladih. 

Program je vodio poznati Žiga, a sve je počelo zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji su zapalili gradonačelnik Hrvoje Janči, Tomislav Gudić i ostali predstavnici Plazma Sportskih igara mladih.

U tijeku je natjecanje djece iz osnovnih škola s područja Đurđevca, održavaju se turniri u graničaru i utrka na 60 metara koja se trči kod Osnovne škole. Pobjednici će se plasirati na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja, a gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Savudrije i druženju s klincima iz cijele Hrvatske. Pobjednici finalnih turnira, sudjelovati će na Međudržavnoj završnici gdje će odmjeriti snage sa djecom iz Bosne i Hercegovine i Srbije u Splitu u kolovozu.

Sve okupljene dočekala je okrijepa u Coca- Cola Cup corneru, izbor za najboljeg sportaša Hrvatske, te HPB i Hrvatska pošta korneri.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika.