NOVA ŠKOLSKA GODINA

FOTO Đurđevačke osnovnoškolce na klupama dočekali prigodni pokloni, knjige i radne bilježnice, a uživali su i u vrhunskom programu

Gradonačelnik Hrvoje Janči kazao je kako se prvi dan škole pamti cijeli život. Zahvalio je ravnatelju i djelatnicima škole na suradnji i radu kojim obogaćuju školu.

14:35h
0
Foto: Grad Đurđevac

Nova školska godina započela je i za 662 učenika Osnovne škole Đurđevac te za 15 učenika Područne škole Suha Katalena koja pripada Osnovnoj školi Kloštar Podravski.


U matičnu školu upisano je 68 učenika, jedan u PŠ Budrovac, dva u PŠ Mičetinac, četiri u PŠ Čepelovac, dva u PŠ Sirova Katalena, četiri u PŠ Suha Katalena i jedan u Odjel za djecu s teškoćama. Izniman dan, novo iskustvo, doživjelo je 78 prvašića koji su stigli u pratnji roditelja. Stariji učenici pripremili su im svečani doček i program dobrodošlice u sportskoj dvorani, a dobili su i pernice, reflektirajuće kabanice, jabuke i četkicu za zube. Istaknimo kako su jabuku i četkicu dobili i ostali učenici čime se pokazuje kako Đurđevac, u suradnji s Dječjim vrtićem Maslačak i OŠ Đurđevac razmišlja o važnosti zdravih zubiju.

– Želimo vam sretan povratak u školske klupe, puno motivacije i znatiželje u radu i učenju te da vrijeme provedeno u školi iskoristite za učenje, druženje i stvaranje novih prijateljstava. Ova naša novo obnovljena škola je dokaz odlične suradnje između Grada Đurđevca i naše škole koja se može vidjeti u svim našim učionicama, novim nastavnim kabinetima, u dvorani, novoj knjižnici, a ponosan samo što od ove nastavne godine naša škola nosi ime našeg osnivača – rekao je ravnatelj Danijel Domišljanović, dodavši kako ništa ne bi bilo moguće bez grada koji je, od preuzimanja osnivačkih prava, u školu uložio deset milijuna kuna.

Foto: Grad Đurđevac

Gradonačelnik Hrvoje Janči kazao je kako se prvi dan škole pamti cijeli život. Zahvalio je ravnatelju i djelatnicima škole na suradnji i radu kojim obogaćuju školu. Potvrdio je kako grad ulaže u školsko i predškolsko obrazovanje, kazavši kako svake godine osiguravaju 500 tisuća kuna za nabavu udžbenika i radnih bilježnica.

– Ove godine je Vlada osigurala nabavu udžbenika stoga smo mi osigurali besplatne radne bilježnice i materijale za sve učenike te smo tako potpuno oslobodili roditelje od odlaska u knjižaru i kupnje istih. Sve učenike na njihovim klupama već čekaju pripremljene knjige i radne bilježnice. Nisam siguran, ali možda smo i jedini grad koji s 500 kuna sufinancira nabavu udžbenika i za sve srednjoškolce s područja grada, te nabavu radnih materijala za učenike koji polaze Odjele za djecu s teškoćama. Zbilja možemo biti ponosni na tu činjenicu – dodao je Janči.

Podršku novopečenim osnovnoškolcima svojim dolaskom dao je i predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković.

čitam...