projekt IMAGINE

FOTO Đurđevački gimnazijalci proveli tjedan u Francuskom Dijonu

Susretom u „Lycée international Charles-de-Gaulle“ zaključen je četvrti modul projekta IMAGINE koji se bavi promocijom tolerancije, jednakosti i ljudskih prava.

15:00h
0

Novu školsku godinu i drugu godinu provođenja Erasmus+ projekta IMAGINE projektni tim đurđevačke gimnazije započeo je trećom kratkoročnom razmjenom učenika koja se ovog puta održala u Francuskoj.


U Dijonu, glavnom gradu pokrajine Burgundije, od 16. do 20. listopada hrvatski su tim predstavljale učenice Lucija Lenardić, Tena Picek, Ena Rončević, Sara Rončević i Ema Vlahović te profesorice Irena Tišljar i Ana Huzjak.

Susretom u „Lycée international Charles-de-Gaulle“ zaključen je četvrti modul projekta IMAGINE koji se bavi promocijom tolerancije, jednakosti i ljudskih prava.

Četvrti modul fokusirao se na jednakost skupina smanjenih mogućnosti, s posebnim naglaskom na siromašne, pripadnike LGBTQ+ skupine, osobe s fizičkim invaliditetom ili mentalnim poteškoćama.

Tijekom tjedan dana provedenih u Dijonu, učenice hrvatskog tima su sa svojim vršnjacima iz Francuske, Španjolske, Švedske, Rumunjske i Italije provele šest pedagoških radionica čiji je cilj bio potaknuti empatiju spram skupina smanjenih mogućnosti te o njima nešto više naučiti.

Svi sudionici su održali i prezentacije o zakonima u pojedinim zemljama koji štite skupine smanjenih mogućnosti te predstavili plakate o istaknutim pojedincima koji dolaze iz neke od navedenih skupina sa smanjenim mogućnostima. Učenici su također dobili priliku okušati se u para-sportu, košarci u kolicima, te volontirati dijeleći hranu korisnicima pučke kuhinje Restos Du Coeur.

Svoje francusko iskustvo sudionici su zaokružili razgledom povijesne jezgre grada Dijona te druženjem sa svojim vršnjacima uz razne specijalitete francuske kuhinje.

čitam...