24.1 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Dan drugačije nastave

FOTO Đurđevački gimnazijalci u Starom gradu igrali društvene igre lov na blago, šaptači devama, logika
F

Taj dan nema razrednih odjela, nema klasičnog školskog sata od 45 minuta, nastavnici i učenici rade u timovima, a cijeli projekt je zapravo nastao na prijedlog učenika.

Ne propustite

Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva već tradicionalno održava dan drugačiji od drugih, Dan drugačije nastave. I ove je godine mjesto održavanja bila Utvrda Stari grad u Đurđevcu i njen okoliš.

Učenici su zajedno s profesorima sudjelovali u aktivnostima koje su zajednički birali i kreirali. Učenici su imali nekoliko ponuđenih tema, društvene igre naši stari, lov na blago, sport na trim stazi u Boriku, QR kodovi i aplikacije, šaptači devama i logika.

Grupe su bile organizirane po izboru teme, a profesori nisu bili u ulozi profesora već u ulozi timskih voditelja grupa.

Učenike su kroz Đurđevac od škole do Starog Grada proveli turistički vodiči, koji su učenike uputili u znamenitosti i povijesne činjenice o Đurđevcu koje još do tada nisu čuli, a koordinatori samog Dana drugačije nastave bili su profesorica hrvatskog jezika Mirela Kožar i profesor matematike Tomislav Sinjeri.

– Dan drugačije nastave je zaista bio drugačiji i osvježio svakodnevni školski naporni ritam. Bila je to prigoda za saznati više o temama koje nas zanimaju, ali nemamo uvijek za njih vremena- rekla je prof. N. Lončar, ravnateljica Gimnazije Dr. I. Kranjčeva i zahvalila je svim predavačima na obogaćivanju ovogodišnjeg Dana drugačije nastave.

Taj dan nema razrednih odjela, nema klasičnog školskog sata od 45 minuta, nastavnici i učenici rade u timovima, a cijeli projekt je zapravo nastao na prijedlog učenika.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024.

FOTO Ajmo Vatreni! Pogledajte atmosferu iz naših kafića, utakmica se gleda bez daha

Počelo je ludilo zvano Euro 2024! Naši vatreni se u Njemačkoj danas počinju boriti za prolazak teške skupine u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×